سالمندان زیادی به دیابت مبتلا هستند ولی متاسفانه سالمندان و مراقبین آنها از اهمیت دیابت غافل هستند.
دكتر راحله علیمرادزاده( متخصص طب سالمندی) در برنامه "پاسخگو"گفت: شناخت و كنترل بیماری های زمینه ای از جمله دیابت یكی از مهمترین راههای پیشگیری و كنترل كووید19 است.
وی ادامه داد: سالمندان زیادی به دیابت مبتلا هستند ولی متاسفانه سالمندان و مراقبین آنها از اهمیت دیابت غافل هستند. این موضوع منجر به بروز عوارض دیابت مثل رتینوپاتی دیابتی( درگیری شبكیه چشم)، نفروپاتی دیابتی (درگیری كلیه)، زخم پای دیابتی و در مواقعی قطع عضو و ناتوانی سالمندان می شود.
ایشان افزود: تعداد قابل توجهی از سالمندان قندهای بالا و كنترل نشده دارند. اما چون علائم بالینی مشخص و آزار دهنده ای ندارند دیابت خود را جدی نمی گیرند و به دنبال كنترل دیابت نیستند. این در حالی است كه قند خون كنترل نشده در طول سال های متمادی منجر به بروز عوارضی چون آسیب به كلیه و افزایش سطح كراتینین ، مشكلات بینایی، كما و كاهش سطح هوشیاری می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه گفت: موفقیت در درمان دیابت به همكاری بیمار، رعایت رژیم غذایی مناسب، مراجعات مرتب برای كنترل قند و استفاده منظم از داروها و فعالیت بدنی بستگی دارد. در صورت كنترل قند خون می توان سال ها با دیابت زندگی كرد.
دكتر علیمرادزاده تاكید كرد : سالمندان نباید از این موضوع غافل شوند كه اگر قند خون آنها كنترل نشود سیستم ایمنی تضعیف شده ای خواهند داشت و با احتمال بیشتری به كووید 19 مبتلا می شوند.