از ساعت به مدت

مراقبت از سالمندان مبتلا به زوال عقل در كرونا

برخی از این افراد نمی‌‌توانند علائم ابتلای خود را بیان كنند و آن را به‌‌صورت پرخاشگری و خواب‌‌آلودگی نشان می‌‌دهند.

1399/06/02
|
11:32

دكتر مریم نیك صولت (متخصص طب سالمندی) در برنامه"پاسخگو 25/5/99" نكاتی را در مورد مراقبت از سالمندان مبتلا به زوال عقل در كرونا بازگو كرد.

خانواده هایی كه از سالمندان مبتلا به زوال عقل یا دمانس مراقبت می كنند دچار استرس زیادی هستند و این استرس در این دوران چندین برابر شده است. مبتلایان به زوال عقل فراموش می كنند كه اصول بهداشتی را رعایت كنند و چون ارتباط خوبی برقرار نمی كنند نمی توان به آنها آموزش داد. همچنین این افراد مثل یك فرد سالم نمی توانند علائم خود را عنوان كنند و در مواقعی هم كووید در این افراد با علائم غیرطبیعی ظاهر می شود. این افرد ممكن است به یك باره دچار بی قراری ،پرخاشگری و حتی كاهش سطح هوشیاری شوند. اگر سالمندی تب و تنگی نفس ندارند دلیل بر عدم ابتلا او به كووید نیست و اگر سالمندی دچار پرخاشگری، ضعف و بی اشتهایی و خواب آلودگی است حتما باید موضوع با پزشك او در میان گذاشته شود.
از آنجایی كه سالمندان مبتلا به دمانس فراموش می كنند دست هایشان را مرتبا شست و شو بدهند باید یادداشتی در معرض دید آنها قرار داده شود. البته چون نمی توانند دست ها را بیست ثانیه شستشو بدهند بهتر است محلول های ضدعفونی كننده بر پایه الكل برای آنها تهیه شود.
افرادی كه با سالمندان ارتباط دارند مراقب باشند مبتلا نشوند. حتما علائم حیاتی خودشان را چك كنند. اگر مشكوك هستند با سالمند ارتباط نگیرند. قبل از هرگونه تماس با سالمند، قبل از آماده كردن غذا و دادن دارو دست ها را بشویند. سطوحی كه سالمند آنها را لمس می كند و وسایلی مثل عصا و عینك او را مرتبا ضدعفونی كنند. با توجه به این كه به افردای كه دمانس دارند نمی توانیم یادآوری كنیم كه ماسك بزنند بنابراین باید مراقب فاصله اش را با سالمند رعایت كند و از ماسك استفاده نماید.
خیلی از سالمندان نمی توانند به تنهایی زندگی كنند و حتما نیاز به مراقب دارند. اگر فرزندان نمی توانند به طور مداوم پیش فرد سالمند باشند باید حتما در روز به صورت متناوب به آنها سر بزنند، داروها و مایحتاج آنها را ماهانه تهیه كنند و هر روز غذای گرم به آنها بدهند.

دسترسی سریع
پاسخگو