از ساعت به مدت

تغذیه مبتلایان به كرونا ویروس

دكتر آزیتا حكمت دوست (پزشك و دكترای تخصصی تغذیه) در برنامه "پاسخگو" از تغذیه در كووید 19 برای مخاطبان رادیو سلامت گفت

1399/05/26
|
13:12

دكتر آزیتا حكمت گفت: هر روز یافته جدیدی درباره ویروس كرونا و بیماری كووید19 به دست می آید. تجربه ای كه تا امروز در جهان به دست آمد است نشان می دهد 20 درصد مبتلایان به این بیماری (كرونا / كووید 19) فقط علائم گوارشی دارند و علائم تنفسی ندارند و 20 درصد افرادی كه علائم دیگری دارند علائم گوارشی هم دارند. معمولا علائم گوارشی در مبتلایان به كرونا یا كووید 19 خودش را به صورت اسهال نشان می دهد. بی اشتهایی هم علامت شایعی از كرونا ویروس است. البته استفراغ هم ممكن است دیده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران ادامه داد: مهمترین نكته در كنترل اسهال تامین آب و الكترولیت است. اگر آب و الكترولیت ها جبران نشود منجر به مرگ می شود. متاسفانه عده ای بر این باورند كه اگر آب و الكترولیت زیاد دریافت كنند حجم اسهال زیاد می شود. در صورتی كه باید افراد هر چقدر دفع دارند حداقل یك لیوان بیشتر آب و الكترولیت مصرف كنند.
دكترجزایری گفت: برای تامین آب و الكترولیت می توان نمك و شكر را به آب اضافه كرد یا از پودر او آر اس استفاده كرد. بیماران به خصوص مبتلایان به كرونا یا كووید 19 باید این پودر را در آب حل نموده و به ازای هر بار اجابت مزاج یك لیوان مصرف كنند.
وی افزود: از آب میوه های طبیعی هم می توان استفاده كرد. بهتر است آب میوه را با آب به نسبت مساوی مخلوط كنیم تا آب میوه رقیق شود. سیب، موز، برنج و ماست یا همان كته ماست هم مناسب است چون می تواند باعث افزایش جذب آب و الكترولیت ها در دستگاه گوارش و كاهش اسهال شود.

دسترسی سریع
پاسخگو