از ساعت به مدت

تاثیر قندها بر سیستم ایمنی

دكتر محمدرضا وفا در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت از قندها و تاثیر آنها بر سیستم ایمنی گفت

1399/05/26
|
13:02

ایشان عنوان كرد: مهمترین بخش انرژی دریافتی روزانه همه ما از كربوهیدارت ها یا مواد نشاسته ای ست. قندها بخشی از كربوهیدارت ها هستند. در برنامه غذایی روزانه باید بین 55 تا 65 درصد از كل انرژی مورد نیاز ما از كربوهیدارت ها تامین شود كه بخشی از آنها كربوهیدرات های ساده یا همان قندهاست. توصیه می شود یك فرد بالغ و سالم حداكثر 10 درصد انرژی مورد نیاز خود را از قندها و كربوهیدارت های ساده یعنی گلوكز یا فروكتور تامین كند. یعنی اگر فردی به طور متوسط 2000 كیلوكالری نیاز دارد حداكثر می تواند 50 گرم قند ساده در برنامه غذایی خودش داشته باشد. این میزان برای گروه های آسیب پذیر نظیر افرادی كه چاق هستند، چربی و فشارخون بالا دارند یا دچار اختلالات متابولیك هستند كمتر است.
دكتر وفا ادامه داد: منظور از قند ساده فقط قند و شكر نیست. نشاسته ساده یعنی كربوهیدارتی كه از دانه كامل غلات تهیه نشده باشند مثل نان باگت و نان فرانسوی كه سبوس ندارند و از آرد سفید تهیه شده اند همچنین سیب زمینی جز قندهای ساده هستند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران افزود: از آنجایی كه قندهای ساده در بدن به سرعت آزاد می شود مثل یك سم طبیعی عمل می كنند. چون باعث استرس اكسیداتیو و تولید رادیكال های آزاد می شوند كه به بدن آسیب می رسانند. به همین دلیل باید مصرف خوراكی هایی كه قند آنها را در اثر هضم و جذب به سرعت آزاد می شود مثل قند و شكر معمولی، شیرینی و كربوهیدرات های ساده مثل نان و برنج سفید و سیب زمینی محدود شود. تا جایی كه ممكن است از نان های سبوس دار استفاده كنیم. همچنین برنج را همراه با سبزی و كاهو و صیفی مصرف نماییم. این مواد علاوه بر این كه خاصیت آنتی اكسیدانی دارند منبع خوب فیبر هستند و تا حدودی نقش سبوس را در برنامه غذایی ما ایفا می كنند. فیبرها كمك می كنند قند ناشی از كربوهیدارت های ساده به سرعت در خون ما آزاد نشود.
دكتر وفا گفت: اگر قند به سرعت بالا برود بدن به طور طبیعی انسولین زیادی ترشح می كند. انسولین قند را به سرعت به سمت ماهیچه ها می برد. اگر فعالیت عضلانی داشته باشیم این قند در ماهیچه ها می سوزد و انرژی تولید می شود و اگر قند بیش از نیاز ما باشد به كبد می رود و در كبد به صورت چربی ذخیره می شود. چربی زیاد هم می تواند منجرب به بروز التهاب شود.
وی در پایان تاكید كرد : استرس اكسیداتیو، رادیكال های آزاد و التهاب می توانند روی سیستم ایمنی ما تاثیر منفی داشته باشد. بنابراین در این روزها باید مصرف خوراكی هایی مثل قندهای ساده كه به سیستم ایمنی آسیب می رسانند را كاهش بدهیم و مقادیر قابل توجهی از فیبر را در وعده های اصلی بگنجانیم. همچنین نیاز هست برای تقویت سیستم ایمنی میوه، سبزی و صیفی را در میان وعده ها مصرف كنیم.

دسترسی سریع
پاسخگو