از ساعت به مدت

شناسایی افراد بی علامت

در حدود نیمی از مبتلایان بی علامت هستند

1399/05/12
|
10:21

دكتر داود ثنایی متخخص بیماری های عفونی درباره تشخیص بیماری كووید 19 گفت: در حدود نیمی از مبتلایان بی علامت هستند. از 50 درصد مابقی ممكن است 30 تا 40 درصد علائم خیلی كمی داشته باشند و فقط 10 یا 15 درصد هستند كه فرم خیلی شدید را تجربه می كنند و سیستم بهداشتی درمانی را مختل می نمایند.
دكتر ثنایی ادامه داد: افراد بی علامت را نمی توانیم به صورت بالینی تشخیص بدهیم اما افراد كم علامت را می توان تشخیص داد. تشخیص بیماری در این افراد چند فایده دارد. مهمترین موضوع این است كه آنها با چند راهكار ساده غیر دارویی مثل مصرف منظم مایعات، استراحت، تنفس های مناسب و در خانه ماندن به راحتی بهبود پیدا می كنند. همچنین قرنطینه خانگی منجر می شود زنجیره انتقال شكسته شود. به این ترتیب افراد كم توان كه در اثر مواجه با این افراد جان خود را از دست می دهند نیز زنده خواهند ماند. در ضمن با كمبود پرسنل بهداشتی درمانی مواجه نخواهیم شد و پتانسیل درمانی ذخیره می شود. یعنی می توان داروهای كم یاب و تجهیزات را در اختیار بیمارانی گذاشت كه نیاز بیشتری دارند و در شرایط بدتری هستند.
متخصص بیماری های عفونی اظهار كرد: متاسفانه اقدامات تشخیصی غیرضروی مثل آزمایش ها و سی تی اسكن های غیرضرور كه توسط خود افراد انجام می شود از یك سو منجر به تحمیل هزینه به افراد می شود و به نظام سلامت آسیب می زند و از سوی دیگر باعث تردد زیاد در بیمارستان ها و گسترش بیماری می شود.
اولین و آخرین حرف تشخیصی را چه بر اساس آزمایش های تشخیصی و چه بر اساس علائم بالینی پزشك معالج می زند. اگر پزشك در این كار خبره باشد و تشخیص بگذارد و بگوید كه فرد مبتلا هست كفایت می كند و نیاز به انجام آزمایش یا سی تی اسكن نیست. تست های تشخیصی اعم از آزمایش و سی تی اسكن به صلاحدید پزشك مثلا در شرایطی كه مجموع علائم كافی نیست یا برای تشخیص شدت بیماری انجام می شود. مردم باید به پزشك معالج خود اعتماد كنند و مسئولیت را به پزشك و درمانگر و سیستم بهداشتی درمانی بسپارند.
دكتر ثنایی در پایان تاكید كرد: هر كدام از تست های تشخیصی در مرحله خاصی از بیماری مثبت می شود و انجام این تست ها در زمان های دیگر تنها منجر به صرف هزینه و اتلاف وقت خواهد شد.

دسترسی سریع
پاسخگو