از ساعت به مدت

مراقبت از سالمندان در كرونا

سن بالا به تنهایی یك عامل خطر برای ابتلا به كرونا نیست و آنچه مهم است بیماری های زمینه ای همراه سالمندی است

1399/05/01
|
11:16

دكتر احمد دلبری متخصص طب سالمندی درباره مراقبت از سالمندان در دوران كرونا گفت: سن بالا به تنهایی یك عامل خطر برای ابتلا به كرونا نیست و آنچه مهم است بیماری های زمینه ای همراه سالمندی است كه منجر به بروز عوارض و مرگ و میر بیشتر در سالمندان می شود. به عنوان مثال میزان بروز و شیوع دیابت در دوران قبل از میانسالی 6 درصد است اما این میزان در سالمندی به 25 تا 26 درصد می رسد. این درحالی است كه 50 درصد سالمندان مبتلا به دلیل این كه علامت واضحی ندارند تشخیص داده نشده اند و درمان هم نشده اند. بیماری دیگر افسردگی است. متاسفانه 86 درصد سالمندان افسرده تشخیص داده نمی شوند و تحت درمان قرار نمی گیرند. چرا كه ما همه چیز را به حساب سالمندی می گذاریم. اگر این طور باشد تمام سالمندان باید مبتلا به دیابت و افسردگی باشند.
وی ادامه داد: سالمندی خیلی تدریجی به سراغمان می آید و از آنجایی كه بخش زیادی از بیماری های دوران سالمندی مزمن و تدریجی و در مواردی بدون علامت است متوجه بروز آنها نمی شویم و زمانی متوجه می شویم كه عوارض آنها بروز می كند. به عنوان مثال دچار سقوط و شكستگی استخوان های بزرگ مثل ران و لگن می شویم و آن زمان فایده ای ندارد. ما باید از 50 سالگی حواسمان به پایش سلامت و غربالگری های سلامت باشیم و منتظر نشویم بیماری به سراغ ما بیاید.
دكتر دلبری به سالمندان توصیه كرد محدودیت در مصرف قند و نمك و چربی داشته باشند. در حد تعادل ورزش كنند. از چكاب سالیانه خود مطلع بشوند. میزان خروج از منزل را به حداقل برسانند و در صورت ضرورت در ساعات اولیه و خلوت تردد كنند. حتما ماسك بزنند و مرتبا دست ها را شستشو دهند و مایع ضدعفونی كننده همراه داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه در پایان بر اهمیت ادامه مراودات اجتماعی سالمندان تاكید كرد و گفت: یكی از راهكارهای بسیار موثر در شرایط قرنطینه خانگی برای حفظ مراودات اجتماعی سالمندان استفاده از فضای مجازی است. آنهم با این شرط كه سالمند در معرض اخبار بد و خبرهای بدون مستند عملی قرار نگیرد.

دسترسی سریع
پاسخگو