از ساعت به مدت

" كرونا و داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی

به طور كلی بیمارانی كه داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی مصرف می كنند بالقوه مستعد ابتلا به این عفونت هستند

1399/04/29
|
06:56

دكتر مهرناز رسولی نژاد (متخصص بیماری های عفونی)
درباره مصرف داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی در بیماری كووید 19 گفت: به طور كلی بیمارانی كه داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی مصرف كند بالقوه مستعد ابتلا به این عفونت هستند. یعنی اگر حتی این داروها را مصرف نكنند می توانند مستعد ابتلا باشند و شاید فرم های خیلی سخت و شدید را بگیرند.
وی ادامه داد: داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی انواع مختلفی دارند. یكی از انواع آنها كه به مدت طولانی و در طیف وسیعی از بیماری ها مصرف می شود داروهای استروئیدی است كه ممكن است بیماران با مقادیر بسیار بالا برای مدت كوتاه یا مقادیر كم به مدت طولانی از آنها استفاده كنند و حتی ممكن است در برخی شرایط دو یا سه روز از مقدار بسیار بالای این داروها به دلیل شرایط حادی كه برای بیمار پیش آمده استفاده شود. در هر صورت این داروها به هر میزان و هر مدت زمانی استفاده شوند باعث نقص سیستم ایمنی می شوند.
نوع دیگری از داروهای دیگر سركوب كنند سیستم ایمنی كه امروزه مصرف خیلی بیشتری بخصوص در بیماری های اتوایمیون چون بیماری آرتریت روماتوئید، لوپوس و انواع بیماری های پوستی دارند داروهای بیولوژیك اند كه به طور خاص مهار كننده بعضی از سلول های دفاعی بدن هستند. این داروها باعث نقص سیستم ایمنی می شوند و بسته به مدت و مقدار مصرف آنها میزان تاثیرشان متفاوت خواهد بود. البته بیماری های اتوایمیون هم نقص سیستم ایمنی ایجاد می كنند.
دسته دیگر از داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی داروهایی هستند كه در سرطان ها استفاده می شوند. بخصوص در برخی سرطان ها قبل از جراحی برای این كه تومور كوچك شود از این داروها برای بیمار استفاده می شود و بعد از جراحی هم ممكن است به مدت طولانی مصرف آنها ادامه پیدا كند. همچنین در پیوند عضو و پیوند مغز استخوان هم مجبور به استفاده از داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی هستیم. این داروها در هر سنی و با هر بیماری زمینه ای مصرف شوند شخص را مستعد ابتلا به فرم های سخت و شدید كووید 19 می كنند.
استاد بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: تاكید می شود تمام افرادی كه از این داروها استفاده می كنند باید از خودشان مراقبت كنند. اصل مهم این است كه پیشگیری كنند. این بیماری داروی موثری ندارد و بسته به این كه فردی چقدر با ویروس مواجه داشته باشد یا چقدر از خودش مراقبت كند شرایط متفاوتی خواهد داشت. افرادی كه داروهای سركوب كننده استفاده می كنند فرم های سخت و شدید بیماری را كه در راس آن فرم ریوی است می گیرند. اگر چه ممكن است فرم عصبی و فرم پوستی و حتی درگیری گوارشی و كلیوی پیدا كنند كه هر كدام می توانند فرم كشنده هم داشته باشند.
دكتر رسولی نژاد در مورد قطع خودسرانه داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی هشدار داد و اظهار كرد: این داروها داروهایی نیستند كه هیچ بیماری راجع به آن تصمیم بگیرد و حتی كوچكترین نوسانی در میزان و حتی زمان مصرف آن باید با اجازه پزشك باشد. با مصرف این داروها مقدار زیادی ایمنی بدن مان را در معرض خطر قرار می دهیم. بنابراین اگر خودمان بخواهیم دارو را قطع كنیم و یا زمان و دوز مصرف را تغییر دهیم آسیبی كه می بینیم بسیار بیشتر خواهد بود. بعد از ابتلا هم با توجه فرم بیماری كووید پزشك تصمیم می گیرد میزان دارو را بیشتر و حتی مقدار آن را كم كند و تصمیم در مورد این موضوع كاملا با پزشك است

دسترسی سریع
پاسخگو