از ساعت به مدت

چاقی یكی از فاكتورهای خطر بیماری كووید 19

اگر درصد چربی بدن آقایان از 20 درصد و خانم ها از 30 درصد بیشتر باشد به آن چاقی گفته می شود.

1399/04/08
|
06:34

دكتر محمدرضا وفا (استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران) در برنامه "پاسخگو" 20 خرداد كه از گروه "تغذیه و سلامت" روی آنتن رفت گفت :
چاقی و اضافه وزن به عنوان یكی از فاكتورهای خطر بیماری كووید 19 است و در ادامه گفت: چاقی و اضافه وزن اختلال در تركیب بدن است. اگر درصد چربی بدن آقایان از 20 درصد و خانم ها از 30 درصد بیشتر باشد به آن چاقی گفته می شود.
دكتر وفا ادامه داد: ارزیابی چربی بدن از راه های مختلفی صورت می گیرد. یكی از انها روش بادی آنالیزر است كه در آن با اندازه گیری شدت جریان الكتریكی در بافت های مختلف درصد چربی، آب و حتی املاح اندازه گیری می شود و می توان تشخیص داد فردی چاق است یا خیر.
ایشان در مورد عوامل موثر بر چاقی عنوان كرد: علاوه بر نحوه تغذیه و نوع مواد غذایی كه می خوریم شیوه زندگی می تواند در چاقی و اضافه وزن در تمام گروه های سنی و جنسی موثر باشد. یكی از انها فعالیت فیزیكی و ورزش است. توصیه سازمان جهانی بهداشت این است كه همه افرد حداقل 4 روز در هفته به مدت حداقل 45 دقیقه فعالیت فیزیكی داشته باشند و ورزش كنند. بنابراین اگر میزان فعالیت ما كمتر از این میزان باشد یعنی حداقل توصیه های سازمان بهداشت جهانی برای سلامت را رعایت نمی كنیم.
دكتر وفا عنوان كرد: در شرایط شیوع بیماری كووید 19 كه توصیه نمی شود افراد مثل گذشته به باشگاه بروند در منزل هم می شود با توجه به امكانات موجود ورزش كرد. راه رفتن ساده ترین فعالیت است كه اگر به صورت مكرر و مستمر انجام شود می تواند موثر باشد. راه رفتن بویژه برای كسانی كه مشكلات جسمی دارند مثل سالمندان كه نمی توانند ورزش های جدی انجام دهند اهمیت زیادی دارد. اما راه رفتن باید در حد توان و شرایط جسمی و سنی باشد. افراد در زمان راه رفتن باید به علائمی مثل درد و خستگی توجه كنند و در صورت احساس خستگی و درد در فرصتی استراحت كنند و مجددا راه بروند. به طوری كه مجموع زمان هایی كه راه می روند 45 دقیقه باشد. افرادی كه اصلا ورزش نمی كنند در ابتدا ظرفیت این میزان ساعت راه رفتن را ندارند و باید به تدریج ظرفیت خود را افزایش دهند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران در مورد رابطه چاقی و شاخص توده بدنی گفت: شاخص توده بدنی شاخصی برای غربالگری و جداسازی افرادی است كه در معرض خطر هستد. این شاخص برای افراد بالای 18 سال از طریق تقسیم وزن به كیلوگرم بر مجذور قد به متر به دست می آید. در صورتی كه عدد به دست آمده بین 5/18 تا 9/24 باشد وزن نرمال است. اگر نمایه توده بدنی بین 25 تا 9/29 باشد شخص در مرحله اضافه وزن قرار دارد. شاخص توده بدنی 30 تا 9/34 چاقی درجه یك و 35 تا 9/39 چاقی درجه 2 و بیشتر از 40 چاقی مفرط محسوب می شود. اما ممكن است فردی شاخص توده بدنی نرمالی داشته باشد اما درصد چربی بدن او بیشتر از 20 درصد باشد. هستند افرادی كه ظاهر آن ها به ادم های چاق نمی خورد و چاقی شكمی ندارند اما وقتی درصد چربی آنها را اندازه گیری می گیریم جز افرد چاق هستند. اما نكته مهم این است كه این افراد علی رغم ظاهر متناسب و نداشتن هیچ گونه چاقی شكمی دقیقا در معرض خطراتی هستند كه افرادی كه چاقی آشكار دارند در معرض آن ها هستند. به همین دلیل استاندارد نهایی برای ارزیابی چاقی درصد چربی است.
دكتر وفا تاكید كرد : خطرناك ترین نوع چاقی چاقی شكمی است چون چربی شكمی قابل تبدیل به چربی خون است. این چربی زمینه ساز سختی عروق، بیماری های قلبی عرقی و بیماری های متابولیك چون دیابت و بیماری های مشابه چون كبد چرب است.

دسترسی سریع
پاسخگو