از ساعت به مدت

تبعات قرنطینه خانگی سالمندان در دوران كرونا

سالمندان در خطر ابتلا به كرونا هستند چرا كه روند افزایش سن منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود.

1399/04/02
|
09:46

دكتر مریم نیك صولت متخصص طب سالمندی در برنامه "پاسخگو" 31 خرداد از تبعات قرنطینه خانگی سالمندان در دوران كرونا گفت
ایشان عنوان كرد: سالمندان در خطر ابتلا به كرونا هستند چرا كه روند افزایش سن منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود. از سوی دیگر همزمان دو یا چند بیماری زمینه ای مزمن در سالمندان وجود دارد. دیابت، بیماری های قلبی عروقی و فشار خون از جمله بیماری های زمینه ای در سالمندان است. به همین دلیل سالمندان باید قرنطینه خانگی را رعایت كنند و در خانه بمانند تا خطر ابتلا و مرگ و میر در آنها كاهش پیدا كند.
ایشان ادامه داد: همچنین ما به اطرافیان سالمندان توصیه می كنیم به آنها سرنزنند و تا حد ممكن سالمندان را ملاقات نكنند. البته چون تعدادی از سالمندان برای انجام كارهای روزمره خود نظیر غذاخوردن و حمام رفتن نیاز به كمك دیگران دارند بنابراین در مورد این سالمندان به مراقبین توصیه می كنیم در زمان ملاقات با سالمندان فاصله فیزیكی را رعایت كنند.
دكتر نیك صولت گفت: اما ما نگرانی دیگری داریم. آنچه ما را نگران می كند این است كه ممكن است قرنطینه خانگی باعث انزوای اجتماعی سالمندان شود. چون با افزایش سن عملكرد فیزیكی كاهش پیدا می كند وسالمندان نمی تواند به خوبی نقش اجتماعی خود را ایفا كنند و به تدریج منزوی و تنها می شوند. وقتی قرنطینه خانگی ایجاد می شود درست است ابتلا به كرونا كاهش پیدا می كند اما انزوا و تنهایی بیشتر می شود و احتمال بیماری هایی چون افسردگی و اضطراب در سالمندان افزایش می یابد. به همین دلیل سالمندان باید ارتباطات خود را به شكل دیگری حفظ كنند. مثلا از فضای مجازی استفاده كنند و به صورت آنلاین با فرزندانشان صحبت كنند. اگر هم سالمندی با نحوه استفاده از فضای مجازی آشنا نیست باید به او آموزش بدهیم و باید سالمندان را تشویق كنیم تا در فضای مجازی و به شكل گروهی ارتباطات خودشان را حفظ كنند. تماشای تلویزیون، دیدن فیلم و باغبانی هم از كارهایی است كه به سالمندان كمك می كند كه در این ایام سرگرم شوند. در ضمن در این شرایط سالمندان باید كمتر در معرض اخبار ناگوار قرار بگیرند تا میزان اضطراب آنها كاهش پیدا كند.
دكتر نیك صولت در مورد كاهش فعالیت فیزیكی سالمندان هم عنوان كرد: یكی دیگر از مسایل و مشكلات سالمند در دوران قرنطینه خانگی این است كه سالمند وقتی در خانه است فعالیت فیزیكی او كم می شود و


خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشارخون در او افزایش پیدا می كند. به همین دلیل باید حداقل روزی نیم ساعت راه برود یا ورزش های سبك انجام دهد.
دكتر نیك صولت از راهكارهای كاهش تردد سالمندان درمحیط های اجتماعی هم صحبت كرد و اظهار كرد : یكی از اقدامات مهم كه می توان در جهت كاهش تردد سالمندان انجام داد تا آنها در مراكز خرید كمتر حضور پیدا كنند این است كه مایحتاج آنها اعم از داروها و مواد غذایی آنها را برای مدتی خریداری كنیم. همچنین می توان شرایطی را فراهم كرد كه سالمندان در صورت نیاز در منزل ویزیت شوند و به مراكز درمانی مراجعه نكنند.
دكتر نیك صولت در پایان تاكید كرد: باید به رژیم غذایی سالمندان توجه خاصی داشت چرا كه اكثر سالمندان به دلیل شرایط جسمی و مشكلاتی چون افسردگی میل به غذا ندارند. به سالمندان توصیه می شود رژیم غذایی متنوعی داشته باشند و فعالیت فیزیكی را فراموش نكنند. این عوامل به تقویت عضلات آنها و مدیریت استرس كمك می كند.

دسترسی سریع
پاسخگو