از ساعت به مدت

سرنوشت ویروس كرونای جدید

ویروس كرونا اشكال متفاوتی دارند. برای آبله واكسن ساخته شد و به همین دلیل از بین رفت. اما این ویروس به دلیل تغییر شكل های جزئی در ساختار هر سال باید واكسن آن تكرار شود.

1399/03/12
|
08:14

دكتر سارا ابوالقاسمی( فلوشیپ عفونت در بیماران نقص سیستم ایمنی) در برنامه پاسخگو گفت: اطلاعات كافی در مورد ویروس كرونا و ماندگاری آن در دسترس نیست.
وی در مورد تئوری های مطرح شده در مورد سرنوشت ویروس كرونای جدید و بیماری كوید 19 در ویژه برنامه "پاسخگو" 10 خرداد رادیو سلامت گفت: ویروس ها اشكال متفاوتی دارند. به عنوان مثال ویروسی مثل سارس افراد زیادی را مبتلا كرد و مدتی بعد از بین رفت. برای آبله واكسن ساخته شد و به همین دلیل از بین رفت. اما ویروس آنفولانزا تا به امروز با بشر باقی مانده است و به دلیل تغییر شكل های جزئی در ساختار این ویروس هر سال باید واكسن آن تكرار شود.
ایشان در ادامه گفت : اما چون این ویروس جدید است و كمتر از یك سال از همه گیری آن در جهان می گذرد و اطلاعات كافی در مورد آن در دسترس نیست بنابراین اظهار نظرهایی كه درباره این ویروس صورت می گیرد بر اساس شواهد فعلی است. البته افراد مختلف از جنبه های متفاوتی به این شواهد نگاه می كنند. پس به قطعیت نمی توان در مورد آن صحبت كرد .
دكتر ابوالقاسمی اظهار كرد : ما نباید عجله كنیم و تصور كنیم بیماری تمام شده است. در چند روز اخیر بستری ها در بخش های عفونی و ریه و تعداد مراجعات سرپایی در شهر تهران افزایش پیدا كرده است و مجددا با روند افزایشی روبرو شدیم. در استان های جنوبی چون خوزستان، سیستان و بلوچستان، كرمان و هرمزگان هم در چند هفته اخیر تعداد بستری بیشتری داشتیم.
متخصص بیماری های عفونی در مورد كم شدن محدودیت ها گفت: در اوایل شیوع بیماری محدودیت های شدید ایجاد كردیم كه خیلی هم كمك كننده بود. به مردم گفتیم كه از خانه بیرون نیایند و حتی كارهای درمانی غیرضرور را به تعویق بیاندازند. حالا بیماری طولانی شده مردم مجبور هستند برای كارهای ضروری مثل خرید و اقدامات درمانی از منزل خارج شوند و نمی توان دیگر محدودیت های سابق را با شدت قبلی ایجاد كرد. اما نباید فكر كنیم بیماری خطری ندارد و تمام شده است.
دكتر ابوالقاسمی در مورد ادامه زندگی با حضور بیماری كووید 19 هم توضیح داد: همانطور كه سازمان بهداشت جهانی اعلام كرده است احتمالا این بیماری باقی خواهد ماند. بنابراین ما باید یاد بگیریم چطور با آن زندگی كنیم. فاصله گذاری بسیار مهم است و ماسك همچنان توصیه می شود. استفاده از ماسك باعث می شود از انتقال بیماری به ویژه به افرادی كه جزء گروه های پرخطر هستند پیشگیری شود. به این ترتیب نه تنها از خودمان بلكه از دیگران محافظت خواهیم كرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تاكید كرد: در این شرایط كارهای غیرضرور را نباید انجام داد. دورهمی ها یا تجمعات در رستوران ها جز همین موارد است. فكر نكنیم بیماری كم شده و رعایت فاصله گذاری و شستشوی صحیح دست ها را در الویت قرار دهیم تا مجددا دچار پیك اسفند ماه نشویم.



دسترسی سریع
پاسخگو