از ساعت به مدت

راهكارهایی برای كاهش مواد قندی در رژیم غذایی

مواد قندی یكی از دلایل اصلی دیابت و چاقی است و برای بسیاری از افرادی كه تمایل به مصرف این مواد دارند، كاهش یا حذف آن از رژیم غذایی دشوار است. یك متخصص ساده ترین راه ها برای كاهش مصرف مواد قندی را بررسی كرده است.

1401/03/29
|
09:33

بسیاری از غذاهای روزمره كه ما مصرف می كنیم دارای مواد قندی افزودنی است كه می تواند انتخاب یك سبك زندگی سالم را دشوار كند. به مواد غذایی مانند نان، ماكارونی یا حتی سوپ، مواد قندی افزوده می شود تا طعم و ماندگاری آنها بهبود پیدا كند اما چند راهكار ساده برای كاهش مصرف مواد قندی در رژیم غذایی وجود دارد.

كاهش مصرف این نوع ماده خوراكی مهم است زیرا از نظر متخصصان تغذیه، رژیم‌های غذایی حاوی قند بالا به‌عنوان عاملی جدی در افزایش چاقی نسبت به چربی‌های اشباع شده است.

برخی از راهكارهای موثر در كاهش مواد قندی مصرفی :

- خواب كافی در طول شب: درست مانند نوشیدن میزان آب بیشتر، خواب با كیفیت بیشتر می تواند تاثیر زیادی بر سلامت جسمی و روانی ما داشته باشد و حتی به تنظیم نحوه فرآوری قند در بدن كمك می كند. در مطالعه انجام شده روی بیش از 4000 نفر كه میزان خواب شبانه آنها گزارش شد، مشاهده شد: افرادی كه كمتر از شش ساعت می خوابند، دو برابر بیشتر احتمال دارد كه دارای سلول هایی باشند كه حساسیت كمتری به انسولین دارند. خواب خوب شبانه به بدن كمك می كند تا بدون افزودن مواد قندی به قهوه یا مواد غذایی وعده صبحانه بدن را برای فعالیت روزانه آماده كنید. گاهی اوقات تنها كاری كه برای كاهش میل به مصرف شكر باید كرد این است كه عادت خواب اصلاح شود.

- جایگزین های كم یا بدون قند پیدا كنید: تا حد زیادی ساده ترین تغییری كه می توان در رژیم غذایی ایجاد كرد این است كه به طور پیش فرض جایگزین های حاوی مواد قندی پایین مصرف كرد كه برای اكثر مواد غذایی روزانه موجود است.

- كاهش مصرف مواد دارای نشاسته: مصرف نه تنها ذرت بلكه همه سبزیجات حاوی نشاسته كه از كربوهیدرات‌های پیچیده به كربوهیدرات‌های ساده (قند) تجزیه می‌شوند باید كاهش یابد. این شرایط به این معنی است كه اگر می‌خواهید قند مصرفی را كنترل كنید، باید از نخود فرنگی، هویج، ذرت، سیب زمینی شیرین و لوبیا پرهیز كرد.

- دقت در جدول ارزش مواد غذایی: برچسب گذاری مواد غذایی طی سالهای گذشته به سرعت انجام شده و ضروری است تمام قندهای موجود و افزوده شده به محصولات غذایی روی آن ذكر شوند. این بدان معناست اگرچه یافتن محصول غذایی حاوی میزان شكر صفر دشوار است اما همچنان می توان سالم‌ترین انتخاب ممكن را داشت.

دسترسی سریع
پاسخگو