سلامت روانی جوانان موضوعی بسیار مهم است اما اغلب مورد غفلت قرار میگیرد. بدیهی است كه آینده این كشور در دست جوانان است و آنها هستند كه باید فردایی بهتر را رقم زنند.
درحال حاضر بزرگترین بخش جمعیت جهان را افراد زیر 25 سال تشكیل میدهند.
بیشتر مسایل و اختلالات روانی در دوران نوجوانی آغاز شده و تا بزرگسالی ادامه مییابد و چنانچه درمان نشود عواقب عاطفی و اجتماعی شدیدی را به افراد و جوامع تحمیل میكند. پیشگیری اولیه و ارتقای سلامت روان جوانان و تشخیص به موقع مسایل و اختلالات روانی جوانان بسیار مقرون به صرفه است و از عواقب فردی و اجتماعی اختلالات روانی میكاهد.
شیوع اختلالات روانی در بین جوانان موجب توسعه خودكشی در جهان شده است. سالانه حدود یك میلیون نفر در اثر خودكشی میمیرند یعنی یك نفر در هر 40 ثانیه. میزان خودكشی در بین جوانان افزایش یافته است به طوری كه در یك سوم كشورهای جهان اعم از توسعه یافته و در حال توسعه بیشترین گروه در معرض خطر خودكشی را تشكیل میدهند. خودكشی هم اكنون سومین علت مرگ در جمعیت 15 تا 44 سال جهان است.
امروزه تغییرات سریع اجتماعی ناشی از توسعه و جهانی شدن، مهاجرت به شهرها، انزوای اجتماعی، بیكاری و فقر، فشار و رقابت برای موفقیت در مدرسه، دانشگاه و كار، فشار و آزار همسالان، بحرانهای فردی و خانوادگی و سرانجام شكست ارزشهای سنتی جوامع كه خود بر شكاف ارزشی و فرهنگی بین نسل جوان و خانوادههایشان دامن میزند سلامت روان جوانان را تهدید میكند. در برابر چنین تهدیداتی كه سلامت روان جوانان كشورمان را تهدید میكند نباید سكوت كرد. در حال حاضر معلوم نیست چه دستگاهی متولی سلامت روان جوانان است یا اگرسازمانی برای اینكار وجود دارد چه میكند وچه خدماتی را چگونه؟
باید به جوانان كشورمان بیاموزیم كه چگونه از خود مراقبت كنند و دانش و مهارت شناسایی، توصیف و مدیریت استرس و مسایل عاطفی را در آنها ایجاد كنیم تا در مواقع استرس و بحرانهای عاطفی از این معلومات و مهارتها استفاده كنند. علاوه براین آنها باید بدانند كه در چنین مواقعی باید به كجا و چه كسی مراجعه كنند تا به خوبی و به درستی یاری شوند و از شر یاریكنندگان بدتر از دشمن در امان بمانند كه از چاله به چاه نیفتند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " دوباره مرور كن " كاری از گروه روان هجدهم مهر ماه در ساعت 14:05 به بررسی موضوع اهمیت توجه به سلامت روان در جوانان می پردازد.