سه حالت اضطراب و وسواس و ناامیدی را در شرایط زیست كرونا می توانیم تجربه كنیم.
دكتر منصوبی فر روانشناس در گفتگو با برنامه دوباره مروركن درباره این موضوع كه با توجه به شرایط زیست كرونا، دچار چه حالت های روانی می شویم؟گفت: سه حالت اضطراب و وسواس و ناامیدی را در شرایط زیست كرونا می توانیم تجربه كنیم.
ایشان درخصوص امید و ناامیدی گفت: با توجه به شرایط زیست كرونایی درگیر مسئله ناامیدی نیز می شویم . امید، یعنی توانایی طراحی راههایی به سوی هدف های مطلوب به رغم موانع موجود و همچنین داشتن انگیزه برای استفاده از این راهها است . طبق برخی نظریه های روانشناسی، انسان ها ابتدا دچار ناامیدی می شوند و سپس دچار افسردگی می شوند . این منفعل بودن در فضای كرونا می تواند ناامیدی و افسردگی به بار می آورد .
همچنین اعتماد اجتماعی به شدت بر امیدواری تاثیر دارد، من اگراحساس كنم می توانم در وضعیت شیوع كرونا به فردی كه دركنارمن در تاكسی است اعتماد كنم كه این فرد مواظب خودش است و من هم مواظب خودم هستم، وقتی این اعتماد در من ایجادشود و اوهم همین اعتمادرا نسبت به من داشته باشد، این حالت احساس امیدواری را افزایش می دهد . ولی اگر ما احساس اعتماداجتماعی را از دست بدهیم و در شرایطی قرار بگیریم كه نتوانیم به همدیگر اعتمادكنیم ، من مطمئن نباشم كه دیگران مسایل بهداشتی را رعایت می كنند یا نه، باعث می شود از تعاملات اجتماعی دورشویم و دچار بی حوصلگی شویم و این روند می تواند برای ما افسردگی ایجاد كند.
پس خیلی مهم است كه در این وضعیت همدیگر را درك كنیم و باهم مهربان باشیم و این احساس را به همدیگر بدهیم كه من مراقب خود و دیگران هستم ومن با آلودگی بیرون نمی آیم .
برنامه دوباره مروركن در حال حاضر از شنبه تا سه شنبه ساعت 14:5 از رادیوسلامت موج اف ام ردیف 102مگاهرتز پخش می شود.