دختر و پسرها باید توجه داشته باشند كه معیارهای اعتقادی و ملاك هایی كه به سبك زندگی افراد برمی گردد، به سختی قابل تغییر است.
بسیاری از ویژگیهای نامطلوب، قابل تغییرند، ولی نه توسط همسر یا دیگران، بلكه این خود فرد است كه باید اقدام به تغییر آنها كند. به همین دلیل تعدادی از روانشناسان، برخی ویژگیهایی را كه اغلب قابل تغییر نیستند فهرست كردهاند و توصیهشان این است كه به دلیل حاد بودن اثر این ویژگیها بر خود فرد و طرف مقابل، بهتر است از وارد شدن به چنین روابطی كلاً خودداری كنیم.
داشتن اعتماد به نفس پائین نیز سبب میشود كه خود را لایق داشتن همسر مناسب نبینیم و از خواستههای خود كوتاه آمده و راضی به ازدواج با كسی كه همتا و مناسب ما نیست شویم، به این امید واهی كه بعداً او را تغییر خواهیم داد كه البته عكس این حالت هم صادق است، یعنی بعضی اوقات هم اعتماد به نفس كاذب و زیاده از حد باعث میشود برای خود قدرت و توانمندی زیادی قائل باشیم و تصور كنیم با این قدرتی كه داریم خواهیم توانست همسر خود را تغییر داده و به فرد مورد علاقهی خود تبدیل كنیم! كه البته در هر دو حالت، وقتی زیر یك سقف رفتیم، میبینیم كه به رغم اعتماد به نفس كم یا زیاد ما، حقیقت وجودی طرفین، بروز كرده و مانع تغییر خواهد شد.
دلایل تمایل به تغییر دادن همسر، به این موارد محدود نمیشود. اما مهم اینجاست كه این دلایل هر چه باشد، نتیجه یكی است: ازدواج نه تنها تغییردهنده یك طرف، به نفع طرف دوم نیست بلكه حتی فرآیند تغییر را هم آسانتر نمیكند و بر عكس، خصوصیات و ویژگیهای نامطلوب را بزرگتر و برجسته تر نیز مینماید و صفات نهفته را شاخصتر یا آشكارتر میكند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "حلقه گمشده" كاری از گروه روان 31 خرداد ماه به بررسی موضوع تغییرات خلقی زوجین می پردازد.