بعضی از كودكان با بحثهای بیش از حد روی اعصاب پدر و مادر راه میروند و حرفهای والدین را به سادگی نمیپذیرند.
در موقعی كه كودك شما بیش از حد بحث می كند این موارد را در نظر داشته باشید: نظرات بحث برانگیز كودك را بشنوید و بعد ساكت بمانید. در صورت لزوم از او دور شوید. بگذارید فرزند شما عادت كند كه «حرف آخر» را شما میزنید.
بعضی بچهها از بحث كردن درمورد موضوع خاصی لذت میبرند. اگر فرزندتان این عادت را دارد، لازم است قوانینی تعریف كنید. مثلا بگویید هنگامی كه دیگری مشغول صحبت است، او باید ساكت بماند و گوش دهد. بالا بردن صدا هم مجاز نیست. علاوه بر این در مواردی كودك باید بداند كه در مورد همه موضوعات نمیتواند بحث كند و والدین او تصمیمگیرنده هستند..
به جای دستور دادن به فرزندتان او را بر سر دوراهی قرار دهید؛ جایی كه مجبور به انتخاب شود. اگر همواره به جای او تصمیم بگیرید و انتخاب كنید، فرصت یادگیری بعضی از مهارتها را از او میگیرید. بهطور مثال وقتی بر سر انجام ندادن تكالیف با شما بحث میكند، به جای اینكه بگویید: «همین حالا برو و تكالیفت را انجام بده» این جمله را به كار ببرید: «اول چه كاری دوست داری انجام بدهی، ظرفها را بشویی یا تكالیفت را انجام دهی؟» اگر كودك با گستاخی به شما گفت: «هیچكدام» خودتان را نبازید و پاسخ دهید: .این جزء انتخابهای تو نیست. فقط میتوانی یكی از آن دو مورد را انتخاب كنی.
امید است با رعایت این نكات از تنش موجود میان فرزندان و والدین تا حد امكان كم كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "كودك من" كاری از گروه روان چهارم مهر ماه با حضور خانم دكتر مریم حلی ساز(روانشناس و مشاور كودك) به موضوع بررسی مسائل دوران كودكی می پردازد.