سپهر دانش شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22:05تا 23:45 به مدت 90دقیقه

انواع بیماری های نفرولوژی در "سپهر دانش " از رادیو سلامت

اكثر بیماری‌های كلیوی به نفرون‌ها حمله می‌كنند. این آسیب گاهی باعث می‌شود كه كلیه‌ها دیگر نتوانند مواد زائد را از بدن خارج كنند. از علل بروز بیماری‌های كلیه می‌توان به مشكلات ژنتیكی، صدمه دیدن یا مصرف دارو اشاره كرد.

1397/04/16
|
09:33

هر انسان دارای دو كلیه است كه بزرگی هر یك به اندازه یك مشت است و هر كدام در یك طرف ستون فقرات در پایین‌ترین سطح قفسه سینه قرار دارد. هر كلیه حدود یك میلیون واحد عملكردی به نام نفرون دارد. نفرون از واحد تصفیه كننده‌ی مویرگی به نام گلومرول تشكیل می‌شود كه به توبول (لوله) متصل می‌شود. خون پس از ورود به گلومرول تصفیه می‌شود و مایع باقیمانده از توبول عبور می‌كند. در توبول آب و مواد شیمیایی بر حسب نیاز بدن به این مایع تصفیه شده اضافه یا از آن گرفته می‌شود و در نهایت فراورده‌ای به نام ادرار به دست می‌آید كه باید از بدن دفع شود.
عملكرد اصلی كلیه دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن است كه از راه ادرار از بدن خارج می‌شوند. تولید ادرار مراحل بسیار پیچیده‌ی دفع و بازجذب دارد. این فرایند برای حفظ تعادل پایدار بین مواد شیمیایی بدن ضروری است. تنظیم حیاتی پتاسیم، مواد اسیدی و نمك بدن بر عهده كلیه‌ها است. كلیه‌ها همچنین هورمون‌ها و ویتامین‌هایی را تولید می‌كنند كه بر عملكرد دیگر اندام‌ها اثر می‌گذارد. برای مثال یكی از هورمون‌های تولید شده توسط كلیه‌ها تولید گلبول قرمز را تحریك می‌كند. به علاوه كلیه هورمون‌های دیگری ترشح می‌كند كه یكی از آن‌ها فشار خون را تنظیم می‌كند و بقیه نیز متابولیسم كلسیم را كنترل می‌كنند.



به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "سپهردانش" كاری از گروه بهداشت و تندرستی شانزدهم تیرماه در ساعت 22:00 به بررسی انواع بیماری های نفرولوژی می پردازد.

دسترسی سریع
سپهر دانش