بیماری های روماتولوژی ریشه بسیاری از بیماری ها و التهابات چشمی است؛ لازم است پزشكان با شرح حال كامل از بیمار، ریشه بیماری را شناسایی و برای درمان بیمار را به متخصصان مربوطه ارجاع دهند.
رشته فوق تخصصی روماتولوژی (Rheumatology) به علم شناخت بیماری های استخوان و مفاصل (بیماری های روماتیسمی) است كه پزشكان روماتولوژیست در این رشته بعد از گذراندن تخصص داخلی بزرگسالان و داخلی كودكان به تحصیل در آن می پردازند .بیماری هایی كه در این رشته مطرح هستند شامل:
بیماری های مفصل كه با علت های متفاوت به شرح زیر می تواند باشد:
علت التهابی (Inflammatory) مانند بیماری آرتریت روماتوئید .لوپوس سیستمیك و بهجت و...
علت مكانیكال
مانند بیماری آرتروزیا استئوارتریت (Osteoarthritis).
علل یا منشا نورولوژیك
آسیب مفصل بدنبال آسیب سیستم عصبی كه در اندامها ایجاد
می شود. مانند نوروپاتی بدنبال دیابت و
علل متابولیك
آسیب مفصل بعلت بیماری زمینه ای فرد مانند دیابت ٫نقرسوپوكیاستخوان می باشد.
علل عفونی
علت های عفونی متعددی مانند باكتری ها و یا تب مالت و یا سل می توانند باعث ابتلای مفصل شوند.
دامنه علم روماتولوژی بسیار وسیع است. شیوع این بیماری ها در مطالعات جهانی حدود 40-30 درصد می باشد. در مطالعه صورت گرفته در ایران شیوع این بیماری ها در جامعه شهری9/41 درصد و در جامعه روستایی 66 درصد می باشد. این بیماری با سندرم خستگی مزمن كه به دنبال عفونتهای ویروسی رخ میدهد، تفاوت دارد. اما فیبرومیالژیا به دنبال استرس، كم تحركی و بیخوابی ایجاد میشود. بسیاری از افراد كه صبحها خسته هستند و رمق بیدار شدن از خواب را ندارند گرفتار این عارضهاند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "سپهر دانش" كاری از گروه بهداشت و تندرستی سه شنبه 22 خرداد ماه در ساعت 22:10 به موضوع آشنایی با روماتولوژی می پردازد.