سفره ایرانی دوشنبه از ساعت 18:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

سفره ايراني

رژیم غذایی گیاهی ریسك سرطان روده بزرگ را كاهش می دهد

تحقیقات جدید نشان می دهد خوردن غلات كامل، سبزیجات، میوه ها و حبوبات ممكن است احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.

1401/09/16
|
10:50

یكی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه كیونگ هی در كره جنوبی، گفت: «اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده است كه رژیم‌های غذایی گیاهی ممكن است در پیشگیری از سرطان كولوركتال (روده بزرگ) نقش داشته باشند، اما تأثیر كیفیت تغذیه‌ای غذاهای گیاهی بر این ارتباط نامشخص بوده است. یافته‌های ما نشان می‌دهد كه خوردن یك رژیم غذایی گیاهی سالم با كاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ مرتبط است.»

كیم خاطرنشان كرد كه سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در سراسر جهان است و احتمال ابتلای یك مرد در طول عمر یك به 23 است. خطر ابتلای یك زن در طول زندگی یك در 25 است.

محققان این مطالعه، جمعیتی متشكل از 80000 مرد آمریكایی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند افرادی كه بالاترین میزان متوسط روزانه غذاهای گیاهی سالم را مصرف می‌كنند، در مقایسه با افرادی كه كمترین میزان از این غذاها را مصرف می‌كنند، 22 درصد كمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان روده هستند.

محققان در مطالعه بر روی بیش از 93000 زن آمریكایی، ارتباط مشابهی را پیدا نكردند.

كیم در ادامه افزود: «ما حدس می زنیم كه آنتی اكسیدان های موجود در غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات كامل می‌توانند با سركوب التهاب مزمن كه می‌تواند منجر به سرطان شود، در كاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند.»

دسترسی سریع
سفره ایرانی