سپهر دانش شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22:05تا 23:45 به مدت 90دقیقه

خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی را جدی بگیریم

فلوشیپ جراحی كلوركتال و كولون دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی، گفت: نمی‌توان هر خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را به بیماری هموروئید ربط داد.

1402/02/11
|
08:42

فخرالسادات اناركی به رایج‌ترین باور‌های غلط درباره بیماری‌های دستگاه گوارش تحتانی اشاره كرد و گفت: یكی از مهم‌ترین معضلاتی كه در این حوزه به یكی از باور‌های غلط مبدل شده علامت‌های رایج مربوط به بیماری هموروئید است.

وی افزود: یكی از شایع‌ترین مشكلاتی كه بیماران با مراجعه به كلینیك‌های كلوركتال از آن شكایت می‌كنند، خونریزی دستگاه گوارش تحتانی است.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی، متاسفانه اكثریت افراد این تصور اشتباه را دارند كه هر خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی مربوط به بیماری هموروئید است. علیرغم این‌كه بیماری هموروئید بسیار شایع است، ولی نمی‌توان تمام علت‌های خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را بیماری هموروئید ربط داد.

این فلوشیپ جراحی كلوركتال با اشاره به اینكه بیماری‌های جدی‌تر و خطرناك‌تری در دستگاه گوارش تحتانی با نشانه‌های اولیه خونریزی بروز می‌كنند، توضیح داد: متاسفانه باور‌های غلط در این زمینه می‌تواند منجر به تاخیر در تشخیص و درمان شود. از مهم‌ترین این بیماری‌ها می‌توان به سرطان‌های دستگاه گوارش و نیز بیماری‌های التهابی روده (IBD) اشاره كرد.

وی با اشاره به روند روبه رشد سرطان‌های دستگاه گوارش، گفت: سرطان دستگاه گوارش سومین علت مرگ‌ومیر را به خود اختصاص داده است و متاسفانه در حال حاضر شاهد شیوع این بیماری در سنین پایین‌تر هستیم.

اناركی با بیان این‌كه پیش‌تر غربالگری‌های سرطان‌های روده از سن 55 سال به بالا انجام می‌شد، افزود: در حال حاضر سن غربالگری به 45 سال رسیده است.

وی با بیان این‌كه مشكلاتی در راست روده علامت‌های مشابه به هموروئید را ایجاد می‌كند، عنوان كرد: بار‌ها شاهد بوده‌ایم بیماری با مشكلاتی مثل خونریزی از مقعد، اختلالات دفعی و تغییر اجابت مزاج مراجعه كرده و با تشخیص هموروئید شش ماه تا یكسال تحت درمان بوده است؛ در حالی‌كه بیمار مبتلا به سرطان تشخیص داده نشده بوده است.

این جراح كلوركتال با بیان این‌كه سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارش چنانچه به موقع تشخیص داده نشوند مشكلات جبران‌ناپذیری برای بیمار ایجاد می‌كنند، اظهار كرد: تشخیص به موقع می‌تواند منجر به درمان مناسب و بهره‌مندی بیمار از طول عمر مناسب شود و این در شرایطی است كه تشخیص با تاخیر نیز بیماری را به مرحله غیر قابل درمان می‌رساند.

وی تاكید كرد: آگاه كردن جامعه از علامت‌های بیماری‌های گوارشی از رسالت‌های مهم بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشكی است.

وی در پایان افزود: چنانچه فردی با مشكلاتی در دفع یا خروج خون از مقعد مواجه شد باید با جدی گرفتن این علایم و مراجعه به متخصصین گوارش یا جراحان كولوركتال مورد بررسی و درمان مناسب قرار گیرد.

دسترسی سریع
سپهر دانش