یك متخصص پزشكی ورزشی، گفت: شروع بیماری ها با اضافه وزن است، پس فعالیت ورزشی خدمتی است كه به كل خانواده می شود.
حمید مساعدیان، در گفتگو با رادیو سلامت، افزود: شیوه زندگی امروزه بشر، در زندگی ما هم نمود پیدا كرده است و كم تحركی معضلی است كه همه خانوادهها را در هر سنی درگیر كرده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود، در دو سه دهه اخیر، نه تنها در كشور ما، بلكه در همه جای دنیا، میزان اضافه وزن و چاقی به شدت افزایش یافته و تقریباً بیش از 40 درصد جامعه از اضافه وزن رنج میبرند كه تشدید اضافه وزن، باعث چاقی میشود و چاقی پیش زمینه بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون و بیماری آرتروز و…، میشود.
مساعدیان افزود: كودكان هم در این قضیه سهم دارند مخصوصاً كودكان شهرها، بیش از 50 درصد اضافه وزن دارند. والدین و تمام افرادی كه با كودكان سروكار دارند در این زمینه مقصر هستند. در گذشته، تحرك بچهها بسیار زیاد بود اما در حال حاضر، كودكان كم تحرك هستند و فعالیت نمیكنند.
وی با بیان اینكه یكی از علتهای كم تحركی، بازیهای كامپیوتری و گوشی تلفن همراه است، تصریح كرد: در شیوهی زندگی امروزی، والدین با یك گوشی، كودك را ساكت میكنند تا خانواده احساس آرامش كنند. واقعاً یكی از اشتباه ترین روشها است. اگر میخواهیم بچهها سالم باشند و در آینده دچار مشكل نشوند حتماً باید برای كامپیوتر و گوشی محدودیت استفاده بگذاریم كه برای كودكان معمولاً روزی یك ساعت كافی است.
مساعدیان ادامه داد: كودكان كارت واكسیناسیون دارند. سلامت كودكان باید چك شود و افزایش وزن در كودكان كنترل شود. اگر بافت چربی ایجاد شد میتوانید چربی این سلولها را با ورزش و رژیم غذایی تخلیه كنید. بچهها را از سن آموزش و كودكی كه سن آموزش چهار الی پنج سالگی است، با رشتههای مختلف ورزشی آشنا كنید، ببینید كه كودك از كدام ورزش لذت میبرد تا مجبور نباشیم بچه را با اجبار به كلاس بفرستیم. ورزش برای كودكان باید همراه با بازی باشد. سلامت و لذت كودك بسیار مهمتر است.
وی اظهار داشت: همراهی فعالیتهای خانواده و والدین با كودكان میتواند خودش انگیزه كودك باشد و زمینه ورزشهای دسته جمعی را برای كودكان فراهم كنند.