یك متخصص پوست و مو گفت: در شوره های چرب، هدف ما، كنترل كردن و درمان آن است ، كه راه های درمان شوره سر را پزشك متخصص تشخیص می دهد و فرد حتما باید به پزشك مراجعه كند.
دكتر محمدرضا قاسمی، متخصص پوست و مو در گفت و گو با رادیو سلامت با بیان اینكه شوره سر واژه ی كلی است كه ما به كار می بریم كه علت های زیادی در بروز و تشدید آن دخیل است، افزود: شوره سر، ماحصلِ رشد یك میكروب طبیعی پوست به اسم مالاسزیا است كه روی پوست سر رشد می كند و مواد اسیدی تولید می نماید كه باعث ایجاد قرمزی در پوست می گردد؛ و چون این میكروب، چربی دوست است و پوست سر نیز پوست خیلی چرب می باشد، از این بیماری به اسم درماتیت سبورئیك یاد می شود. این بیماری بیش تر در پوست سر ابروها و داخل گوش را درگیر می كند و بیشتر در سن بلوغ خودش را نشان می دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران در ادامه افزود: شوره سر غیر از شوره چرب، شوره خشك نیز است؛ كه این ها می تواند در بیماری هایی كه پوست سر را خشك می كنند همچون كم كاری تیرویید و تعریق بیش تر شود؛ و یا در خانم هایی كه حالت رنگی شدید و پوسته پوسته روی سرشان ایجاد می شود، كه آن شوره خشك است.
وی در ادامه بیان كرد: بسته به نوعِ حساسیت های افراد، ما شاهد شوره سر هستیم. آلرژی و حسایت می تواند ارثی باشد، پس در نتیجه می تواند شوره سر هم ارثی باشد؛ اما شوره سر از نوع چرب، معمولا پایه ژنتیكی ندارد و چون میكروب طبیعی است ما نمی توانیم آن را ریشه كن كنیم. از این رو، در شوره های چرب، هدف ما، كنترل كردن و درمان آن است ، كه راه های درمان شوره سر را پزشك متخصص تشخیص می دهد و فرد حتما باید به پزشك مراجعه كند.
قاسمی در ادامه تصریح كرد: در نوع شوره چرب ممكن است چربی ناحیه های مختلف سر متفاوت باشد و در نتیجه شدت شوره هم متفاوت است. كسی كه جلوی سرش را دستكاری می كند تحریك چربی ها را بیش تر می كند.
متخصص پوست و مو در پایان اظهارداشت: درماتیت سبورئیك چرب، پوست را درگیر می كند، و داخل ابرو، خط خنده، شیار كنار بینی، و... این موراد همه یك نوع از شوره چرب هستند كه درمان آن ها یكی است؛ اما محل شوره، متفاوتی دارند.