فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

4 ماده غذایی برای حفظ سلامت قلب

موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی رو به افزایش است و این بیماری‌ها یكی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود.

1401/06/13
|
10:10

در زندگی امروزی با توجه به استرس و اضطراب‌هایی كه در جوامع وجود دارد بسیاری از انسان‌ها ممكن است از بیماری‌های قلبی رنج ببرند با این حال به گفته متخصصان، برخی مواد غذایی به حفظ سلامت قلب كمك می كنند.

* عسل طبیعی
عسل طبیعی به علت داشتن انواع مواد معدنی ارزشمند و سالم مانند منیزیم و سدیم در بهبود سلامت قلب بسیار موثر است. همچنین خاصیت آنتی اكسیدانی عسل، مانعی بزرگ در برابر التهابات و رادیكال‌های آزاد تولیدی در بدن است. مصرف عسل طبیعی، باعث كاهش فشارخون، بهبود آریتمی‌های قلبی، كاهش سطح تری گلیسرید خون، كاهش سطح كلسترول بد (LDL) و افزایش سطح كلسترول خوب (HDL) می‌شود.

* مغز گردو
وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در گردو می‌تواند به كاهش سطح LDL و تری گلیسرید كمك كند. همچنین در یك مطالعه نشان داده شد افرادی كه بیش از چهار بار در هفته از گردو استفاده می‌كنند، 37 درصد كمتر دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند. وجود تركیبات آنتی اكسیدانی در داخل گردو نیز می‌تواند سبب كاهش التهاب و استرس اكسیداتیو شود.

* زعفران
مواد موجود در زعفران از طریق افزایش دفع چربی و كلسترول در مدفوع و در نتیجه كاهش غلظت سرمی تری گلیسرید و LDL سبب بهبود سلامت قلب می‌شود. همچنین زعفران سبب كاهش پلاك‌های موجود در رگ‌ها شده و از سكته‌های قلبی پیشگیری می‌كند.

* سیر
شواهد حاصل از مطالعات نشان می‌دهند كه سیر باعث كاهش فشار خون سیستولیك و دیاستولیك و كاهش ‌تری گلسیرید و كلسترول خون می‌شود. سیر می‌تواند از ترومبوز و تجمع پلاك‌ها در اطراف دیواره رگ‌ها جلوگیری كند. همچنین سیر خاصیت ارتجاعی و پرفیوژن مویرگی را افزایش داده و از این طریق یك عامل محافظتی برای قلب است.

دسترسی سریع
فراسو