فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

سالم‌ترین میوه‌ها برای مدیریت قند خون

متخصصان و كارشناسان سلامت همواره افراد را به استفاده از میوه و سبزیجات ترغیب می كنند با این حال اگرچه میوه‌هایی مانند موز، سیب و گلابی ویتامین‌ها، فیبر و مواد مغذی زیادی به بدن می‌رسانند اما قند زیادی نیز در آنها وجود دارد.

1401/05/29
|
10:06

مصرف بیش از حد قند یا فروكتوز میوه باعث انباشت آن در كبد می‌شود تا جایی كه كبد دیگر نمی‌تواند آن را پردازش كند. در نتیجه تنها یك راه‌حل برای كبد وجود دارد آن هم این است كه فروكتوز را مستقیماً به چربی تبدیل كند كه این امر موجب چرب شدن كبد می‌شود.

این در حالی است كه سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می‌كند كه نباید بیش از 25 تا 50 گرم شكر در روز مصرف كرد.

در ادامه به چند میوه كه قند كمی دارند، خواهیم پرداخت.

* آووكادو

آووكادو جزو میوه‌ها محسوب می‌شود و در هر 100 گرم آن، فقط 1.4 گرم قند وجود دارد. اگرچه آووكادوها مقدار نسبتاً زیادی چربی دارند اما اینها اسیدهای چرب غیراشباع هستند. ویتامین‌های A، E و B6 نیز در آووكادو یافت می‌شود.

* توت سیاه

توت سیاه در هر 100 گرم تنها 2.7 گرم قند دارد و علاوه بر ویتامین‌های C و E، حاوی مواد معدنی مانند كلسیم و منیزیم است.

* تمشك

تمشك قند بسیار كمی دارد (4.8 گرم قند در هر 100 گرم). تمشك‌ها عمدتاً از آب تشكیل شده‌اند و فیبر موجود در آنها، فرایند هضم را بهبود می‌بخشد.

* توت‌فرنگی

توت‌فرنگی‌ها در هر 100 گرم فقط 5.5 گرم قند دارند.

* پاپایا

نه تنها قند كمی (فقط 7.1 گرم در هر 100 گرم) در پاپایا وجود دارد، بلكه همچنین منبع فوق‌العاده ویتامین C است. 80 میلی‌گرم از این ویتامین در 100 گرم میوه یافت می‌شود. یك وعده پاپایا همچنین كلسیم، آهن و سدیم را تامین می‌كند.

* زردآلو

می توان مقدار زیادی مواد مغذی را از زردآلو جذب كرد. همچنین مقدار زیادی پتاسیم در زردآلو وجود دارد. از طرف دیگر در 100 گرم، این میوه تنها 7.7 گرم قند دارد.

* هلو

فقط هشت گرم قند در هر 100 گرم دارد. هلو حاوی كالری كمی بوده و آب فراوانی دارد. مصرف این میوه مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و آهن را در اختیار ما قرار می‌دهد.

دسترسی سریع
فراسو