فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

محرز: كرونا را «آلرژی» یا «سرماخوردگی ناشی از باد كولر» می‌پندارند!

مینو محرز، عضو كمیته علمی ستاد ملی كرونا با بیان اینكه پیشگیری مهم‌ترین عامل مقابله با كرونا محسوب می‌شود، می‌گوید: «بیمارانی هستند كه به دلایل دیگری مثل «جراحی» به بیمارستان آمده‌اند، اما تست كرونایشان مثبت شده است؛

1401/05/25
|
09:48

این افراد عمدتا واكسینه هستند و علایم بیماریشان را به حساب «آلرژی» گذاشته‌اند یا می‌گویند باد كولر به آن‌ها خورده است.
هفته آخر تیر بود كه وزیر بهداشت نسبت به آغاز موج هفتم كرونا در كشور هشدار داد، حالا با گذشت حدود یك ماه از این هشدار، همچنان روند بیماری صعودی است. «ماسك» و «واكسن» به عنوان اصلی‌ترین پروتكل‌های كنترل بیماری و جلوگیری از چرخش ویروس در جامعه مطرح می‌شود، اما در روزهای صعودی آمار ابتلا به كرونا، میزان رعایت پروتكل‌‎های بهداشتی به حداقل رسیده است. تا جایی كه تنها 25 درصد مردم ماسك می‌زنند این آمار در برخی استان‌ها به زیر 20 درصد هم رسیده است.

فرد بدون ماسك در داروخانه: كرونا روی من اثر نمی‌كند!
افرادی هستند كه دیگر ماسك زدن را ضروری نمی‌دانند و بدون ماسك در مكان‌های خطرآفرین تردد می‌كنند. حتی این مسئله در میان مراجعه كنندگان به «درمانگاه» یا «داروخانه» نیز مشاهده می‌شود.

مراجعه كنندگان در داروخانه شبانه روزی واقع در بلوار ابوذر نیز مانند اكثر داروخانه‌ها، ماسك ندارند. برای پاسخ این سوال كه «چرا مردم ماسك نمی‌زنند» وارد داروخانه شده‌ام. سه آقا در نوبت دریافت دارو هستند و دو خانم و یك آقای دیگر نیز نسخه دستشان است. به غیر از یكی از خانم‌ها، هیچ كس ماسك روی صورتش ندارد. از خانمی كه ماسك ندارد، می‌پرسم: «پیك هفتم كرونا آغاز شده، چرا دیگر ماسك نمی‌زنید؟» او كه به نظر می‌رسد از سوال من تعجب كرده، می‌گوید: «ماسك را جا گذاشته‌ام، وگرنه اكثر مواقع رعایت می‌كنم.»
پس از آن به سراغ یكی از آقایانی كه ماسك نزده است، می‌روم. او كه جوان است و حدود سی سال سن دارد در پاسخ به سوال من درباره علت ماسك نزدنش می‌گوید: «سه دوز واكسن زده‌ام، چند باری هم كرونای خفیف گرفته‌ام. لزومی برای زدن ماسك نمی‌بینم.» می‌گویم: «آمار كرونا دوباره افزایش پیدا كرده است. چطور لزومی به ماسك زدن نیست؟» پاسخ می‌دهد: «كرونا دیگر خفیف و در حد سرماخوردگی شده است. مانند زمانی كه كرونا نبود و سرما می‌خوردیم.» می‌گویم: «سرما خوردگی كسی را نمی‌كشد. اما آمار فوتی‌های كرونا دو رقمی شده است. بازهم فكر می‌كنید نباید ماسك بزنیم؟» می‌گوید: «كرونا روی من اثر نمی‌كند. هربار گرفتم خفیف بوده است.»

از داروخانه بیرون می‌روم و چشمم به رستوران فست فودی می‌افتد كه در نزدیكی داروخانه قرار دارد. افراد زیادی منتظر آماده شدن سفارششان هستند و اینجا هم كمتر كسی ماسك زده است. حتی كاركنان رستوران هم ماسك روی صورتشان نیست.

به سراغ یكی از خانم‌ها كه منتظر آماده شدن سفارشش است می‌روم و می‌گویم: «چرا با وجود افزایش آمار كرونا و فوت مبتلایان ماسك نمی‌زنید.» كه می‌گوید: «دیگر خسته شدیم. دو سال و نیم است كه ماسك می‌زنیم. صورتم پر از جوش شده و یكی از دلایل آن ماسكی است كه روی صورتم می‌زدم.» با تعجب می‌پرسم: «كادر درمان در بیمارستان‌ها هم خسته شده‌اند. اگر یك روز بگویند برای درمان بیماری ما و عزیزانمان كاری انجام نمی‌دهند، می‌توانیم آن‌ها را درك كنیم؟!» مكثی می‌كند و می‌گوید: «قطعا نه. آن‌ها شغلشان همین است.» می‌گویم: «ولی پرستاران و پزشكان از عدم رعایت پروتكل‌های بهداشتی خسته شده‌اند و با این وجود خودشان ماسك می‌زنند و به كارشان ادامه می‌دهند. این بی انصافی نیست كه ما یك ماسك را روی صورتمان تحمل نكنیم و زحمت آن‌ها اضافه شود؟» این خانم جوان بعد از چند لحظه سكوت می‌گوید: «شاید حق با شما باشد. سعی می‌كنم بعد از این حتما ماسك بزنم.»

محرز: كرونا را «آلرژی» یا «سرماخوردگی» ناشی از باد كولر می‌پندارند!
مینو محرز، عضو كمیته علمی ستاد ملی كرونا با بیان اینكه پیشگیری مهم‌ترین عامل مقابله با كرونا محسوب می‌شود : ««شستن دست» و «استفاده از ماسك» و «رعایت فاصله فیزیكی» سه عامل مهم در كنترل كرونا هستند. بهترین راه مقابله با كرونا نیز پیشگیری است، اما متاسفانه كمتر به آن توجه می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «بیشتر مردم هنگام حضور در مترو و اتوبوس ماسك می‌زنند، اما در سطح شهر كمتر توجهی به این مسئله می‌شود، باید در اماكن شلوغ و جایی كه رعایت فاصله فیزیكی نمی‌شود حتما از ماسك استفاده شود.»

محرز با بیان اینكه وضعیت فعلی در بیمارستان‌های دولتی سرعت بالای شیوع كرونا را نشان می‌دهد، می‌گوید: «تعداد بیماران كرونایی بدحال در بیمارستان‌ها زیاد شده كه اكثر آن‌ها بیماری زمینه‌ای دارند. در كنار آنها، بیمارانی هستند كه به دلایل دیگری مثل «جراحی» به بیمارستان آمده‌اند، اما تست كرونایشان مثبت شده؛ زیرا كه این افراد عمدتا واكسینه هستند و علایم بیماریشان را به حساب «آلرژی» گذاشته‌اند یا می‌گویند باد كولر به آن‌ها خورده است!»

او درباره خطر شیوع كرونا توسط بیماران با علائم خفیف اظهار می‌دارد: «در فصل تابستان، شیوع سرماخوردگی وجود ندارد به همین دلیل هر علامتی را «كرونا» در نظر بگیرید و با ایزوله كردن خود مانع از انتقال آن به شخص دیگر شوید. چرا كه هر فرد می‌تواند 15 نفر را درگیر بیماری كند و اگر در بین آن‌ها بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد، او را گرفتار خواهد كرد.»

عضو كمیته علمی ستاد ملی كرونا در پایان تاكید می‌كند: «بیماری كرونا یك مسئله شخصی نیست كه تصمیم به ماسك نزدن بگیریم. بلكه مسئله اجتماعی است؛ بنابراین ضروری است كه هر كس علامتی از بیماری در خود مشاهده می‌كند، «ماسك» بزند و تمامی پروتكل‌های بهداشتی را رعایت كند تا كسی را مبتلا به این بیماری نكند.»

دسترسی سریع
فراسو