از ساعت به مدت

رادیو سلامت

با هم حرف بزنيم

بیماری اعداد چیست؟

دیسكالولیا یا بیماری اعداد یك اختلال یادگیری است كه بر توانایی فرد در محاسبات مبتنی بر اعداد تأثیر می‌گذارد.

1402/03/21
|
07:51

احتمالا افرادی را دیده اید كه اختلال در حساب دارند و با اعداد و ریاضی مشكل دارند، زیرا مغز آن‌ها مفاهیم مرتبط با ریاضی را مانند مغز افراد بدون این اختلال پردازش نمی‌كند.

با این حال اختلال ریاضی به این معنا نیست كه آن‌ها نسبت به افرادی كه دیسكالولیا ندارند، هوش كمتری دارند یا كم توان هستند.

علائم این اختلال معمولا در دوران كودكی ظاهر می‌شود، به خصوص زمانی كه كودكان یاد می‌گیرند كه چگونه ریاضیات اولیه را انجام دهند، اما بسیاری از بزرگسالان دیسكالولیا دارند و نمی‌دانند. افرادی كه دیسكالولیا دارند معمولاً زمانی كه مجبور به انجام محاسبات ریاضیات هستند با مشكلات سلامت روانی مانند اضطراب، افسردگی و سایر احساسات دشوار روبرو می‌شوند.

همچنین نوعی دیسكالولیا وجود دارد كه بعداً در زندگی ظاهر می‌شود. از نوع اكتسابی است و می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. معمولاً به دلایل دیگری مانند یك وضعیت پزشكی اتفاق می‌افتد.

كارشناسان تخمین می‌زنند كه این بیماری بین 3 تا 7 درصد از مردم در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دیسكالولیا چگونه بر مغز من تأثیر می‌گذارد؟ افرادی كه دیسكالولیا دارند، عصبی هستند. مغز آن‌ها متفاوت از مغز افرادی است كه این اختلال را ندارند.

حل یك مسئله ریاضی مانند "2+2 =؟ " ممكن است ساده به نظر برسد، اما برای انجام آن نیاز به چندین مهارت مختلف دارد.
برخی از آن‌ها عبارتند از:
پردازش بصری: چشمان شما كل مسئله ریاضی را می‌بیند و اجزای آن را برای پردازش به مغزتان می‌فرستد.

حافظه كوتاه‌مدت: از حافظه كوتاه‌مدت خود برای حفظ جزئیات مسئله ریاضی در حین كار استفاده می‌كنید. به عنوان مثال مقادیر اعداد، نماد‌ها و ترتیب ظاهر شدن آنها.

زبان: شما از این قسمت از مغز خود برای ترجمه نماد‌ها در مسئله ریاضی به معنای آن نماد‌ها استفاده می‌كنید. به این ترتیب می‌دانید كه علامت مثبت، علامت مساوی و علامت سؤال در این زمینه به چه معناست.

حافظه بلندمدت: شما به این نوع حافظه دسترسی پیدا می‌كنید تا فرآیند حل یك مسئله ریاضی را به خاطر بسپارید.

بچه‌ها معمولاً این اصل را با مثال‌هایی مانند میوه‌ها یا حیوانات یاد می‌گیرند. برای یك فرد نوروتیپیك، تمام فرآیند‌های فوق طبق انتظار عمل می‌كنند. بسته به شدت مورد آنها، افراد مبتلا به دیسكالولیا ممكن است با بخش‌های خاصی از این روند با مشكل برخورد كنند.

تشخیص بیماری دیسكالولیا یا بیماری اعداد با یك سری تست مشخص می‌شود و می‌توان به كمك متخصص اطفال به این كودكان كمك كرد.

یادمان باشد با درك تفاوت‌ها، فرزندمان آسیب نمی‌بینند و در زمینه توانایی خود شكوفا می‌شوند.

به عنوان مثال ممكن است قسمت محاسباتی مغز فردی خوب عمل نكند بتواند به راحتی چند زبان را یاد بگیرد و به طور سلیس صحبت كند.

دسترسی سریع
با هم حرف بزنیم