از ساعت به مدت

رادیو سلامت

با هم حرف بزنيم

افسردگی و اضطراب ریسك حمله قلبی را افزایش می دهد

تحقیقات جدید تأثیر سلامت روان بر خطر بیماری قلبی را برجسته كرده است.

1402/02/25
|
16:36

به گفته متخصصان، اختلالات روانی ممكن است از طریق راه‌هایی مانند التهاب، فشار خون بالا و استرس اكسایشی بر سلامت قلب تأثیر بگذارند.

یك مطالعه جدید نشان داده است كه برخی از شرایط سلامت روان از جمله اضطراب، افسردگی و بی خوابی ممكن است خطر ابتلاء به بیماری قلبی را افزایش دهد.

در حالی كه بیماری قلبی اغلب در افراد مسن‌تر شایع است، محققان در این مطالعه مشاهده كردند كه خطر برای افراد 20 و 30 ساله نیز افزایش یافته است.

نویسندگان این مطالعه پایگاه داده خدمات بیمه سلامت ملی كره را برای افراد 20 تا 39 ساله جستجو كردند. پس از حذف افرادی كه سابقه انفاركتوس میوكارد معروف به حمله قلبی یا سكته مغزی داشتند، 6,557,727 بزرگسال باقی ماندند كه همه آنها بین سال‌های 2009 و 2012 تحت معاینات سلامت قرار گرفتند.

از این گروه، 856927 (13.1%) حداقل یك اختلال سلامت روان داشتند كه تقریباً نیمی از آنها (47.9%) اضطراب را تجربه كردند. بخش بزرگی از شركت كنندگان باقیمانده افسردگی و بی خوابی داشتند (به ترتیب 21.2 و 20٪). مشكلات دیگر شامل اختلال دوقطبی، اختلالات خوردن، اختلال استرس پس از سانحه و اختلال مصرف مواد بود.

سپس وضعیت سلامتی همه شركت‌كنندگان تا دسامبر 2018 به‌مدت 7.6 سال بررسی شد. در این دوره، در مجموع 16133 سكته قلبی و 10509 سكته مغزی گزارش شد.

آنها دریافتند شركت كنندگانی كه مبتلا به اختلال سلامت روان تشخیص داده شده بودند، در مقایسه با افرادی كه نگرانی‌های مربوط به سلامت روان نداشتند، سه برابر بیشتر با احتمال حمله قلبی یا سكته مغزی روبرو بودند.

دكتر «مجید بسیت»، متخصص قلب در هیوستون تكزاس، تاكید كرد كه این یافته‌ها با بسیاری از مطالعات قبلی در تناقض هستند. با این حال، محققان هیچ توضیح بالقوه ای برای این نتیجه متفاوت ارائه نكردند و صرفاً بیان كردند كه تحقیقات بیشتری لازم است.

دسترسی سریع
با هم حرف بزنیم