از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

پاسخ سوالات خود در زمینه «بارداری» را در اینجا بخوانید

هر كس قصد بارداری دارد باید از قبل از بارداری، به فكر باشد تا بررسی های لازم را انجام دهد.

1396/04/24
|
14:08

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر لاله اسلامیان، فلو شیب طب مادر و جنین با حضور در برنامه فراسو به سوالات شنوندگان صدای دانش، نشاط و آرامش درباره پاسخ داد كه در ادامه می خوانید:
رادیو سلامت: بارداری پر خطر چه مواردی را شامل می شود؟
درصوتی كه مادر مبتلا به دیابت باشد- اختلالات تیروئید داشته باشد- بیماری التهابی روده داشته باشدیا مبتلا به لویوس باشد. اگر مادر دیابت دارد باید دیابت او كنترل شود، اگر اختلالات تیروئید دارد باید بیماری تحت كنترل باشد، اگر مبتلا به بیماری التهابی روده یا لویوس است باید در مرحله خاموش بیماری ، اقدام به بارداری شود در غیر اینصورت با عوارض زیادی روبرو خواهیم شد. حاملگی در سنین زیر 19 سال و بالای 35 سال هم ، حاملگی پرخطر محسوب می شود.
رادیو سلامت: مراقبت های بارداری از چه سنی می تواند آغاز شود؟
هر كس قصد بارداری دارد باید از قبل از بارداری ، به فكر باشد تا بررسی های لازم را انجام دهد. شیوه زندگی مناسبی داشته باشد، اضطراب نداشته باشد، از مواد غذایی سالم استفاده كند، سیگار و الكل را كنار بگذارد. ماقبل از بارداری یك سری سوال از فرد می پرسیم راجع به وجود بیماری های خاص و اینكه آیا تحت درمان بوده یا نبوده از سوابق وجود بیماری ها در خانواده می پرسیم. علاوه بر معاینه ، یك سری بررسی های آزمایشگاهی انجام می شود .فرد نباید كم خون باشد، كبد و كلیه هایش باید سالم باشد. اگر بیماری دیابت دارد آن را كنترل می كنیم. اگر فرد با وجود بیماری دیابت كنترل نشده، باردار شود قند خون خیلی بالا ،احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.
همچنین احتمال ناهنجاری های جنینی افزایش می یابد. قند خون بالا حوالی لقاح می تواند پایه گذار ناهنجاری های مادر زادی باشد. البته ناهنجاری های جنینی را ما،در ماه چهارم بارداری تشخیص می دهیم. اگر مادر مبتلا به دیابت، قند خونش كنترل شود، قلب، كلیه های سالم باشد، معاینه ته چشم سالم باشد، اختلالات عصبی نداشته باشد، انتظار داریم عوارض بارداری اش مشابه خانم هایی باشد كه دیابت ندارند.
با كنترل خوب دیابت، رژیم غذایی مناسب و درمان مناسب برای افراد مبتلا به دیابت ، از عوارض بعدی بارداری مثل پر فشاری خون، زایمان زود رس پیشگیری می كنیم. گاهی اوقات قند خون بالا ، خانم را به سمت اغمای دیابتی می برد كه در این صورت شانس از دست دادن نوزاد ، 5 برابر دیگران می شود .
رادیو سلامت: بابروز چه نشانه هایی خانم باردار باید به پزشك مراجعه كند؟
خونریزی ، دل درد شدید، خروج غیر طبیعی مایع، تب، سردرد شدید، سوزش شدید سر دل باید مراجعه كند.
رادیو سلامت: خانم با چه فاصله هایی باید به پزشك متخصص زنان مراجعه كنند؟
تا هفته 28 بارداری هر ماه یك بار (4هفته) . از هفته 28 تا 36 هر دو هفته یكبار و سپس هر هفته ویزیت شوند. در این زمان ممكن است خانم دچار پرفشاری خون شودو حتی ممكن است به دنبال آن تشنج كند یا دچار سردرد شدید شود. خانمی كه در بارداری قبلی ،حاملگی خارج از رحم داشته در سونوگرافی كه در اوایل بارداری انجام می شود. نشان می دهد آیا حاملگی خارج از رحم دارد یا خیر. تشخیص به موقع حاملگی خارج از رحم، از خطر احتمالی برای مادر می كاهد و مادر با ساده ترین روش ها ، درمان می شود.
رادیو سلامت: چه توصیه ی تغذیه ای به مادران باردار دارید؟ چه زمانی تغذیه مادر باردار، اهمیت بیشتری پیدا می كند؟
از ماه 8 ( هفته 28 ) بارداری به بعد زمانی ست كه جنین بیشترین وزن گیری را دارد. مادران باید از همه ی مواد غذایی استفاده كنند. از برنج- گوشت- تخم مرغ – آجیل- سالاد- انواع جوانه ها و غیره- البته اگر خانمی كمتر فعالیت دارد نسبت به خانمی كه فعالیت بیشتری دارد به كالری كمتری هم نیاز دارد. خانم ها باید مراقب باشند چاق نشوند ،همچنین نباید وزن از دست بدهند.
رادیو سلامت: در مورد مصرف ماهی در دوران بارداری توضیح بفرمایید؟
هفته ای 2 با ر ماهی تازه و سالم میل كنند، ماهی نباید فریزری باشد، سرخ كرده هم نباشد؛ امگا 3 موجود در ماهی به رشد مغز جنین كمك می كند. در مورد روزه داری خانم های باردار در این ایام توضیح بدهید: روزه داری برای خانم باردار ،بسته به این كه در گروه كم خطر یا پرخطر قرار دارند در چه موقعیتی از سال باشد و خانم در چه سن بارداری باشد ، ممكن است فرد به فرد تصمیم گیری انجام شود. توجه كنید خانم باردار نباید دچار ضعف مفرط شود.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی