از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

تعداد افراد چاق در ایران 5.5 برابر شده است

رئیس كل سازمان نظام پزشكی كشور پیروی از سبك غلط زندگی، كم تحركی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذاهای آماده پركالری را از عوامل مهم افزایش شیوع كبد چرب ذكر كرد و گفت: شمار افراد چاق در ایران طی 4 دهه گذشته 5.5 برابر رشد داشته است.

1402/06/22
|
08:36

محمد رئیس زاده روز سه شنبه در نهمین كنگره بین المللی هپاتیت در مركز همایش های رازی با هشدار به افزایش ابتلای افراد به بیماری‌های كبدی، گفت: بیماری‌های كبد بحث بسیار مهمی در كشور است و از آنها به عنوان یك سونامی در حال وقوع نام برده می‌شود.

وی ادامه داد: در یكی دو دهه اخیر تعداد افراد چاق در كشور پنج و نیم برابر شده، مصرف كالری در چند دهه اخیر از متوسط 2 هزار كالری در روز به سه هزار كالری افزایش یافته است، این موضوع ارتباط بسیار نزدیكی با بیماری های متابولیك كبدی دارد و توجه كافی به این قضیه نشده است.

وی تصریح كرد: باید سیاستگذاری درستی برای كنترل این عوامل خطر (بحث چاقی و مشكلات متابولیك كبدی ) داشته باشیم كه بزرگترین قدم مدیریت سبك زندگی، تحرك و ورزش روزانه و مدیریت چربی و نمك است كه در كشور ما هنوز راهبرد مشخصی برای كنترل این موارد وجود ندارد.

رئیس زاده اظهار داشت: بحث كبد چرب موضوع بسیار مهمی است كه مغفول واقع شده، این مشكل اپیدمی ترسناكی است كه در حال وقوع بوده و مثل سایر بیماری های غیر واگیردار كه نشانه هایی داریم كه در حال كنترل هستند قابل كنترل نیست و رو به ازدیاد است.

وی تاكید كرد: جامعه بشری به طور ادواری دچار یكسری اپیدمی ها مثل كرونا می شود و اگر سندرم متابولیك كبدی كنترل نشود در مواجهه با این اپیدمی ها جامعه بسیار آسیب پذیر خواهد بود. یعنی وقتی فرد دچار بیماری متابولیك است در مواجهه با اپیدمی آسیب پذیرتر است و ریسك ابتلای شدید و كشندگی بیماری بالاتر می رود.

به گفته رئیس زاده، برای مبارزه با اپیدمی های پیش رو اهمیت زیادی دارد كه این مشكل كنترل شود و امیدوارم این كنگره بتواند موضوع را به خوبی و به زبان علمی روشن ارائه و توجه سیاستگذاران كشور در عرصه كلان را جلب كند.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی