از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

مواد غذایی كه سرفه شما را بدتر می كنند

اگر سرفه های مداوم و دردناك را تجربه می كنید، سعی كنید این مواد غذایی را مصرف نكنید تا شرایط شما بهتر شود و بهبودی كامل پیدا كنید.

1402/07/29
|
11:57

سرفه یك علامت رایج شرایط مختلفی مانند آلرژی، عفونت، حضور یك محرك یا سرماخوردگی است. هنگامی كه با سرفه های مكرر و خسته كننده روبرو هستید، مهم است كه مراقب آنچه می خورید باشید، زیرا برخی غذاها می توانند وضعیت شما را تشدید كنند و بهبودی شما را طولانی تر كنند.

غذاهایی كه هنگام سرفه باید از آنها اجتناب كنید
اگر سرفه های مداوم دارید از مصرف این موارد اجتناب كنید:

1. محصولات لبنی
محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و بستنی می‌توانند تولید مخاط را افزایش داده و سرفه‌های شما را واضح‌تر و ناراحت‌كننده‌تر كنند؛ در عوض جایگزین های بدون لاكتوز را انتخاب كنید یا چای های گیاهی را برای اثر تسكین دهنده در نظر بگیرید.


2. غذاهای قندی
غذاها و نوشیدنی های قندی می توانند سیستم ایمنی بدن شما را سركوب كرده و التهاب موجود را بدتر كنند؛ در نتیجه مبارزه با علت اصلی سرفه برای بدن شما سخت تر می شود؛ از آب نبات ها، نوشیدنی های شیرین و دسرها دوری كنید تا سرفه شما كاهش یابد.


3. غذاهای سرخ شده و چرب
غذاهای سرخ شده و چرب می توانند باعث رفلاكس اسید شوند كه منجر به تحریك گلو و تشدید سرفه می شود. از تنقلات چرب، فست فودها و وعده های غذایی بسیار فرآوری شده خودداری كنید و از گزینه های سبك تر و راحت هضم مانند سوپ و سبزیجات بخارپز استفاده كنید.


4. غذاهای تند
غذاهای تند، مانند فلفل چیلی و سس های تند، می توانند گلوی شما را تحریك كرده و سرفه های شما را تشدید كنند. اگر از غذاهای تند لذت می‌برید، از غذاهای ملایم‌تر استفاده كنید یا تا زمانی كه سرفه‌تان برطرف شود، آن را نوش جان كنید.


5. مركبات
در حالی كه دریافت ویتامین C كافی، برای یك سیستم ایمنی سالم ضروری است، میوه های بسیار اسیدی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت می توانند برای گلودرد مضر باشند. در عوض، میوه هایی با اسیدیته كمتر مانند موز، گلابی یا لیموشیرین را انتخاب كنید.


6. كافئین
هم كافئین و هم الكل می توانند بدن شما را با كم آبی روبرو كرده و گلوی شما را خشك و مستعد تحریك بیشتر كنند. قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا را تا زمانی كه سرفه‌تان كاهش نیافته است، كنار بگذارید و به جای آن از آب، چای‌های گیاهی یا آب میوه‌های طبیعی استفاده كنید.


به یاد داشته باشید، بدن هر فرد به طور متفاوتی نسبت به غذاهای خاص واكنش نشان می دهد، بنابراین توجه به واكنش بدن شما به مواد مختلف ضروری است.

اگر متوجه شدید كه یك غذای خاص سرفه شما را بدتر می كند، بهتر است تا بهبودی كامل از آن اجتناب كنید.

هیدراته بمانید، خوب استراحت كنید و غذاهای خود را عاقلانه انتخاب كنید تا راحت تر و سریع تر سرفه های مكرر شما درمان شود.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی