از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

از ماساژ «چشم» خودداری كنید/ مصرف قطره های «اشك مصنوعی» با تأیید پزشك

یك فلوشیپ قرنیه گفت: در هنگام عفونت، از ماساژ چشم بایستی پرهیز شود و شست و شو اقدام منطقی‌ترست؛ چون ماساژ، موجب خراش قرنیه و ایجاد عوامل میكروبی ثانویه می‌شود.

1396/03/06
|
15:29

حسین سیاتیری، فلوشیپ قرنیه در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: عوامل آسیب‌رسان به سلامت چشم را می توان در دو دسته عفونی و غیرعفونی بررسی كرد كه باكتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها جزء عوامل عفونی و ضربه، مواد شیمایی اسیدی یا قلیایی و سوختگی و موارد مشابه در دسته دوم جای می‌گیرند.
وی ادامه داد: مواد قلیایی با چشم در صورت تماس به داخل نسوج چشم نفوذ می‌كنند؛ در حالی كه مواد اسیدی طی واكنش هایی سد ایجاد می‌كنند. بنابراین تماس چشم با عوامل شیمیایی بازی (قلیاها) نگران كننده‌تر است.
این فلوشیپ قرنیه در ادامه تأكید كرد: افرادی كه به اقتضای شغل با براده‌های آهن یا آتش سروكار دارند، باید از عینك‌های محافظ استفاده كنند و ضروری است به متخصص چشم به طور مرتب مراجعه نمایند.
وی تصریح كرد: در صورت پاشیدن حلال‌های نفتی و رنگ به داخل چشم، اولین اقدام، شست و شو با آب سالم و بهداشتی است و نیم ساعت بعد از آن حتماً به مركز درمانی مراجعه شود.
سیاتیری با تأكید بر اینكه ماساژ موجب خراش قرنیه و ایجاد عوامل میكروبی ثانویه می‌شود، گفت: درد، سوزش، حساس شدن چشم، ناتوانی در باز كردن پلك و ترس از نور، از نشانه‌های عفونت به شمار می‌آیند كه در این موارد، از ماساژ چشم بایستی پرهیز شود و شست و شو اقدام منطقی‌تر است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌كه چرا نباید قطره‌های اشك مصنوعی یا نگه دارنده را زیاد مصرف كرد، تصریح كرد: در مورد استفاده از قطره‌های اشك مصنوعی یا نگهدارنده محدودیت هست و نباید بدون حساب و كتاب داخل چشم ریخته شود.
این فلوشیپ قرنیه در ادامه افزود: در صورت ورود خرده شیشه به داخل چشم، بهتر است فرد به مركز درمانی مراجعه نماید، زیرا خارج كردن شیشه از داخل چشم با چشم غیر مسلح كار آسانی نیست و ممكن است تلاش‌ها بی نتیجه باشد. در ثانی شیشه یك ماده خنثی است و اگر وارد چشم شود، طوری كه نتوانیم آن را خارج كنیم، نگران كننده است.
وی خشكی چشم را یكی از مشكلات شایع در میان بانوان دانست و ادامه داد: مسائل محیطی مثلاً كار زیاد با كامپیوتر یا مقدار ناكافی آب مصرفی ، در ایجاد خشكی چشم موثر است؛ و اشك مصنوعی درمان جایگزین برای این گونه افرادست.
سیاتیری در پاسخ به این سؤال كه آیا تغذیه در بروز خشكی چشم نقش دارد، اظهارداشت: بله، برای پیشگیری از خشكی چشم توصیه می‌شود افراد مستعد، از غذاهای آبكی و میوه‌ها استفاده كنند و مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا سه مانند ماهی را مدنظر قرار دهند .

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی