از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

درد «گوش» را جدی بگیرید/ «ویروس» عامل اصلی عفونت گوش میانی

یك متخصص گوش و حلق و بینی گفت: یكی از نشانه های عفونت گوش میانی و عفونت گوش خارجی كه در هر دو مورد مشترك است، درد گوش است.

1396/01/16
|
13:06

دكتر پدرام برقعی، متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه عفونت گوش به دو دسته تقسیم می شود، افزود: دسته نخست عفونت گوش خارجی كه مجرای گوش خارجی و لاله گوش درگیرش می شود و دسته دوم عفونت گوش میانی كه معمولا به دنبال سرماخوردگی و عمدتا از طریق عفونت های بینی و سینوس ها و سیستم تنفسی فوقانی و یا از طریق لوله ارتباطی كه بین گوش و بینی قرار دارد؛ به گوش منتقل می شود كه این دو دسته از همه نظر با هم متفاوت هستند و بنابراین باید جداگانه بحث شوند.
وی در خصوص عفونت گوش خارجی بیان كرد: عفونت گوش خارجی بیشتر در افراد جوان و یا میانسال و معمولا در فصول گرم سال مشاهده می شود. همچنین در كسانی كه در آب و هوای مرطوب زندگی می كنند یا افرادی كه عادت به دستكاری گوش دارند و یا وسیله ای مانند سمعك دارند و یا شرایطی دارند كه مرتب گوششان دستكاری می شود، بیشتر روی می دهد.
این متخصص گوش و حلق و بینی در ادامه به عفونت گوش میانی اشاره و تاكید كرد: این بیماری بیشتر در سن كودكی و خردسالی و در فصول سرد سال شایع تر است و به دنبال سرماخوردگی كه اغلب ویروسی و یا باكتریایی است، عفونت گوش میانی اتفاق می افتد.

*** عوامل خطر را بشناسیم
برقعی ورود آب آلوده به گوش، دست زدن به گوش با دست های آلوده، دستكاری و گوش پاك كن را از جمله عواملی دانست كه گوش خارجی را در معرض عفونت قرار می دهد، و گفت: از آنجائی كه عفونت های گوش میانی عمدتا از سیستم تنفسی فوقانی یعنی، بینی سینوس و حلق به گوش منتشر می شود اغلب ویروسی است و بیش از 90 درصدشان با یك عفونت ویروسی شروع می شود، در نتیجه مراقبت های معمولی برای پیشگیری از سرما خوردگی، در این مورد هم صدق می كند.
وی در پایان اظهارداشت: مهمترین آنها عبارتند از : شستشوی دستها- در صورت حضور در محیط های آلوده و شلوغ، شستن سرو صورت ، كمك كننده است. افرادی كه زیاد در تماس با افراد آلوده هستند و یا در محیط شلوغ كار می كنند، تردد در محیطهای شلوغ دارند- بیماری زمینه ای مانند نقص سیستم ایمنی دارند- مثلا به دیابت هستند و كورتون مصرف می كنند- افرادی كه شیمی درمانی شده اند و افراد بالای 60 سال و یا افراد زیر 10 سال ، به مصرف واكسن آنفلونزا توصیه می شوند.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی