بعد از 6-7 سال دندانهای شیری كم كم در فرایندی طبیعی میریزند و دندانهای دائمی در دهان كودك ظاهر میشوند. از دست رفتن دندانهای دائمی به منزله خالی ماندن همیشگی محل شان در حفره دهان خواهد بود.
اگر هر فردی مراقبتهای ساده بهداشتی دهان و دندان را رعایت كند مطمئنا شانس از بین رفتن دندانهایش بسیار كاهش خواهد یافت، اما از آنجا كه این مراقبتها هرگز بهطور كامل اجرا نمیشوند، دندانها نیز در معرض خطر از دست رفتن قرار دارند.
بهطور كلی دندانها به دو صورت از دست میروند: یا بهدنبال فرایندهای عفونی نظیر پوسیدگی و بیماری های لثه، و یا به دنبال وارد آمدن صدمهای به دندانها.
به هر حال، دندانها به هر دلیلی كه از دست بروند، عملكرد و زیبایی وابسته به آنها با اختلال روبهرو میشود.
بنابراین جایگزین كردن دندانهای از دست رفته امری واجب خواهد بود كه توسط پروتزهای دندانی یا همان دندانهای مصنوعی صورت میگیرد.
بهطور كلی واژه پروتز به هر شیء خارجی اطلاق میشود كه برای جایگزین كردن بافتی از دست رفته در بدن كار گذاشته میشود. طبعا پروتزهای دندانی، وظیفه بازسازی ظاهر و عملكرد دندانهای از دست رفته یا بهشدت تخریب شده را بر عهده دارند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی 14 آبان ماه در ساعت 8:30 به بررسی علل و راههای جایگزینی دندان از دست رفته می پردازد.