بیماری قلبی عروقی یكی از بیماریهای شایع در تمام دنیا است و سالانه 2/17میلیون نفر را به كام مرگ میكشاند كه 2/7میلیون نفر به علت بیماری ایسمیك قلبی و 5/5میلیون نفر به علت حوادث عروق مغزی و 3/3میلیون نفر به دلیل فشار خون بالا فوت میكنند.
روز جهانی قلب در سال 2000میلادی پیشنهاد شد تا به مناسبت این روز ،مردم دنیا را از خطرات بیماری قلبی و سكته مغزی به عنوان اولین علت مرگ مطلع كند. این بیماری ها سالانه 3/17میلیون نفر را از بین می برند و این تعداد در حال افزایش است.
به علت اهمیت موضوع و ضرورت جلب توجه مسئولان در برنامهریزی برای پیشگیری از بروز این بیماریها، اطلاع رسانی مناسب به افراد جامعه و مبارزه همه جانبه با عوامل خطرساز بیماریهای قلبی دولتها و مردم به فكر مقابله با این بیماریها افتادند.
و ازجمله راههای آن تشكیل نهادهای مردمی مانند فدراسیون بینالمللی قلبشناسی و انجمن بینالمللی قلبشناسان بود كه در سال 1978میلادی تاسیس شد و مسوولیت آن پیشگیری و كنترل بیماریهای قلبی عروقی بود .با ادغام این دو انجمن با یكدیگر و تغییرنام آنها رسما از سال 1998فدراسیون جهانی قلب تشكیل شد.
فدراسیون جهانی قلب با این نگرش كه تمام كشورهای عضو این فدراسیون میتوانند به ریشهكنی همهگیری جهانی بیماریهای قلبی عروقی كمك كنند با همكاری سازمان بهداشت جهانی آخرین یكشنبه ماه سپتامبر هر سال را به عنوان روز جهانی قلب تعیین كرد و هرساله با شعاری متفاوت این روز گرامی داشته میشود.
در روز جهانی قلب فعالیتهای مختلف مانند كلاسهای آموزشی، مسابقات ورزشی، نمایشها و نمایشگاهها و بسیجهای اندازهگیری فشارخون، كلسترول خون و... برگزار میشود. از سال 1378مراسم روز جهانی قلب در كشور ما نیز هر ساله برگزار میشود.
روز جهانی قلب فرصتی است برای حساسسازی جامعه و زمینه سازی برای اصلاح شیوههای نامناسب و مردم را تشویق میكند تا درباره عادات خوب زندگی كه منجر به زندگی طولانیتر و قلب سالمتر میشود، فكر كنند .
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی هشتم مهر ماه به مناسبت روز جهانی قلب با حضور دكتر حسینی(متخصص قلب و عروق) به موضوع انسداد عروق كرونر پرداخت.