از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

بررسی بیماری های شایع لثه در "فراسو "

شایع ترین انواع بیماری های لثه عبارتند از ژنژیویت (التهاب لثه) كه به پیوره هم معروف است و التهاب اطراف دندان كه شكل پیشرفته تر بیماری است و باعث تخریب بافت می شود.

1397/05/27
|
10:43

لثه، بافت نگهدارنده دور دندان است. این بافت وقتی سالم است كه نمای صورتی رنگ و سفت داشته باشد. در برخی افراد جوان وقتی به نمای لثه (لثه ای كه كمی خشك باشد) از نزدیك دقت كنیم، شبیه پوست پرتقال به نظر می رسد البته این حالت در افراد مختلف ممكن است متفاوت باشد. علت اصلی از دست رفتن دندان در بزرگسالان، بیماری لثه و بافت دور دندان است. بیشتر مردم در زندگی به انواعی از بیماری لثه دچار می شوند. این بیماری می تواند به چند شكل ظاهر شود اما نتیجه همه آنها تضعیف بافت نگهدارنده دندانها می باشد.
معمولا وجود پلاك های میكروبی كه لایه ای بدون رنگ و چسبنده از باكتری ها هستند و روی دندان ها را می پوشانند. اگر این پلاك، سفت شود به رسوب سفیدرنگی تبدیل می شود كه با گذشت زمان تیره خواهد شد. تولید و رسوب پلاك درحدفاصل لثه و دندان ها باعث التهاب و خونریزی آسان از لثه می شود. بیشتر مردم، ژنژیویت را در دوران بلوغ برای اولین بار تجربه می كنند و مهم ترین عامل آن توجه نداشتن به بهداشت دهان و دندان است. اولین نشانه ابتلای لثه ها، صورتی شدن مسواك است زیرا لثه ها حتی با فشار كم مسواك هم خونریزی می كنند. نكته مهم این است كه ژنژیویت در اغلب موارد بی درد است و بدون علامت پیشرفت می كند و در صورتی كه درمان نشود، التهاب بافت اطراف دندان را در پی خواهد داشت كه بیماری جدی تری است و درنهایت به لقی و ازدست رفتن دندان منتهی خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی 27 مرداد ماه در ساعت 8:30 به بررسی موضوع بیماری های شایع لثه پرداخت.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی