از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

نقش تغذیه در كنترل و پیشگیری از بیماری های گوارشی

وقتی در مورد سلامت كامل صحبت می كنیم، حفظ سلامت دستگاه گوارش تان به همان اندازه مهم است كه سلامت قلب و استخوان و بقیه ی اجزای بدن تان اهمیت دارد.

1397/04/19
|
14:35

برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی یك طیف بزرگ از میوه های رنگارنگ و سبزیجات برای خودتان در نظر بگیرید و میوه های خشك شده را هم در رژیم غذایی‌تان قرار دهید. آنها سرشار از ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی و مغذی هستند كه علاوه بر خواص درمانی به دستگاه گوارش تان نیز كمك می كنند. اگر میوه ها و سبزیجات جزئی از برنامه ی غذایی تان شوند، خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند امراض قلبی-عروقی و سرطان ها را كاهش می دهند.

دستگاه گوارش یكی از فعال ترین دستگاه های بدن انسان هست كه متشكل از لوله پر پیچ و خمی است كه از دهان شروع شده و به مقعد ختم می‌شود. مواد غذایی در هریك از قسمت های این دستگاه تحت تأثیر عوامل فیزیكی و شیمیایی قرار می‌گیرند تا هضم شوند(یعنی به مواد قابل جذب برای بدن تبدیل شوند) و بعد مواد هضم شده در داخل دستگاه گوارش جذب می‌شوند تا بعداً به مصرف سلول های بدن برسند. مواد غیر قابل جذب نیز از طریق دستگاه گوارش دفع می‌شوند.
قسمت های مختلف دستگاه گوارش شامل دهان، حلق، مری، معده، روده كوچك، روده بزرگ و راست روده است.اندام های مانند صفرا، كبد و لوزالمعده نیز به این مسیر ملحق می‌شوند و ترشحات خود را برای كمك به هضم غذا به این لوله گوارشی نسبتاً طولانی می‌ریزند.

به گزارش راوبط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" در نوزدهم تیرماه به بررسی نقش تغذیه در كنترل و پیشگیری از بیماری های گوارشی پرداخت.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی