كم خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است كه در آن گلبول های قرمز و یا هموگلوبین كافی در خون برای رساندن اكسیژن به سایر بافت های بدنتان وجود ندارد.
كم خونی وضعیتی است كه در آن گلبول های قرمز قادر نیست وظیفه اكسیژن رسانی به سلول ها را انجام دهد و به همین دلیل است كه كم خونی با مشكلات تنفسی و احساس ضعفو خستگی همراه است.
هموگلوبینی كه در گلبول های قرمز خون وجود دارد باعث می شود تا اكسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ ها به بافت های مختلف بدن برسد. از آنجایی كه تمام سلول های بدن انسان برای زنده ماندن به اكسیژن وابسته اند، كمبود آن باعث هیپوكسی شده و گستره وسیعی از مشكلات را به همراه دارد.
از عوامل ایجادكننده كم خونی می توان به كمبودهای تغذیه ای،خونریزی، ناهنجاری های ژنتیكی، بیماری های مزمن یا مسمومیت های دارویی اشاره كرد. شایع ترین علت آن كم خونی ناشی از فقر آهن است كه بیشتر در زنان دیده می شود؛ اما نوع دیگر كم خونی نشانه بیماری است كه باید به آن توجه بیشتری كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی به تهیه كنندگی مرتضی میلانی با اجرای لیلا علوی یازدهم تیر ماه با حضور خانم دكتر آذركیوان (فوق تخصص خون و آنكولوژی) به بررسی موضوع علل و علایم و راههای تشخیص كم خونی می پردازد.