هپاتیت به معنای تورم كبد است و به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود كه بعضی از آنها قابل سرایت هستند.
هپاتیت نوعی بیماری التهابی كبد است كه معمولا توسط عفونت ویروسی ایجاد میشود اما علل احتمالی دیگری نیز برای هپاتیت وجود دارد. این علل عبارتاند از هپاتیت خودایمنی و هپاتیتی كه بهعنوان نتیجهی ثانویهی مصرف داروها، مواد مخدر، سموم و الكل اتفاق میافتد. هپاتیت خودایمنی، بیماریای است كه در آن بدن، آنتیبادیهایی علیه بافت كبد میسازد و به آن حمله میكند.
كبد شما در قسمت بالای سمت راست شكمتان قرار دارد و كارهای بسیار مهمی انجام میدهد كه بر متابولیسم و عملكرد تمام بدنتان تأثیر میگذارد، از جمله:
تولید صفرا كه برای هضم غذا ضروری است.
تصفیهی سموم موجود در بدن.
دفع بیلیروبین (محصول ناشی از شكست و تجزیهی سلولهای قرمز خون)، كلسترول، هورمونها و داروها.
تجزیهی كربوهیدرات ها، چربیها و پروتئین ها.
فعالسازی آنزیمها (پروتئینهای خاصی كه برای عملكردهای بدن ضروریاند)
ذخیرهسازی گلیكوژن (یك شكل از قند)، مواد معدنی و ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K.
سنتز پروتئینهای خون مانند آلبومین.
سنتز فاكتورهای انعقادی.
با توجه به مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) درحالحاضر حدود 4٫4 میلیون آمریكایی به هپاتیت B و C مزمن مبتلا هستند و تعداد بسیار بیشتری از مردم حتی نمیدانند كه هپاتیت دارند.
گزینههای درمانی بسته به نوع هپاتیتی كه به آن مبتلا هستید، متفاوت هستند. شما میتوانید ازطریق واكسیناسیون و اقدامات احتیاطی در شیوهی زندگی از برخی انواع هپاتیت پیشگیری كنید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی به تهیه كنندگی مرتضی میلانی و اجرای لیلا علوی ششم تیر ماه با حضور دكتر علویان(فوق تخصص گوارش و رئیس شبكه هپاتیت كشور) به بررسی موضوع هپاتیت و شناخت انواع این بیماری می پردازد.