عفونت گوش بهعلت عفونتهای باكتریایی یا ویروسیِ اثرگذار روی گوش میانی (قسمتهایی از گوش كه در پشت پردهی گوش قرار دارند) بروز میكند.
عفونت گوش زمانی بروز میكند كه قسمتی از گوش به نام «شیپور استاش» متورم یا مسدود شده باشد و مایعاتی در گوش میانی جمع شده باشد. شیپور استاش به لولههای كوچكی گفته میشود كه از هردو گوش مستقیما به پشت گلو راه دارند.
عفونت گوش در كودكان خردسال شایعتر است، چرا كه شیپورهای استاش در این گروه سنی كوتاهتر و باریكترند. نوزادانی كه با شیشهشیر تغذیه میشوند، در مقایسه با دیگر همسالانشان كه از سینهی مادر شیر میخورند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت گوش قرار دارند. همچنین كسانی كه اخیرا عفونت گوش را تجربه كردهاند، احتمال دارد باز هم به آن دچار شوند0
غالبا عفونت گوش دردناك است، زیرا گوش میانی ملتهب می شود و مایعات در گوش میانی تجمع می یابند.
از آنجایی كه عفونت گوش به خودی خود از بین می رود، درمان بر اساس شدت درد و مشكلات ناشی از عفونت آغاز می گردد. عفونت شدید گوش توسط آنتی بیوتیك ها بهبود می یابد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی چهارم تیر ماه با حضور دكتر برقعی(متخصص گوش و حلق و بینی) با توجه به شروع فصل شنا و نیاز به افزایش آگاهی در مورد علایم عفونت گوش و روش های پیشگیری از آن مطالبی بیان می كند.