آكنه یك بیماری پوستی می باشد كه بیشتر ما آن را با نام جوش می شناسیم و یكی آزارترین بیماری های پوستی می باشد.
جوش یا آكنه در بین نوجوانان بسیار شایع بوده و معمولا بعد از سنین نوجوانی شروع به بهبود می كند. علامت جوش یا آكنه جوش های سرسیاه، قرمز، سرسفید و…بودهكهدرهرجایپوستازجملهپوست صورت ممكن است رخ داده و در صورت عفونت كردن، می تواند دردناك نیز باشد.
آكنه می تواند ناراحت كننده باشد. زخم ها و جای جوشبه آرامی بهبود پیدا می كنند و قبل از بهبود كامل جوش های قبلی جوش دیگری بر روی پوست ظاهر می شود. بسته به شدت، آكنه می تواند باعث مشكلات عصبی، استرس و ناراحتی و همچنین باعث زخم های پوستی شود.
آكنه یا جوش زمانی رخ می دهد كه فولیكول های مو از چربی و سلول های مرده پوست پر شود. فولیكول های مو به غدد سباسه (چربی دار) متصل هستند. این غدد نوعی چربی به نام سبوم ترشح كرده كه باعث روان شدن و مرطوب شدنپوست و مو می شود. سبوم به طور معمول همراه مو از پوست بالارفته و سپس از منافذ فولیكول های مو خارج شده و به سطح پوست می روند.
زمانی كه بدن شما سبوم (چربی) بیشتر از حد نیاز ترشح كرده و سلول های مرده بیشتری وجود دارد، هردو این عوامل با هم در فولیكول مو جمع شده و محیطی باكتریایی بوجود می آورد. این تجمع می تواند باعث باد كردن دیواره فولیكول و بوجود آمدن جوش سرسفید و یا باز شدن آن و به وجود آمدن جوش سرسیاه شود. سایر انواع جوش و كیست نیز در اثر فعل و انفعالت و شرایط مختلف این چربی و سلول مرده جمع شده بوجود می آید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی به تهیه كنندگی مرتضی میلانی و با اجرای لیلا علوی دوم تیرماه در ساعت 8:30 باحضور دكتر فیروز(متخصص پوست و مو) به بیان انواع،راههای پیشگیری و عوامل تشدیدكننده و درمان جوش یا آكنه می پردازد.