یك متخصص پوست مو گفت: پوست همه ی افراد در همه ی نژادها از سلولهایی به نام ملانوسیت تشكیل می شود.
دكتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست مو در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه پوست همه ی افراد در همه ی نژادها از سلولهایی به نام ملانوسیت تشكیل می شود، گفت: ملانوسیت ها، رنگدانه های ملانین تولید می كنند. در همه ی افراد تعدا ملانوسیت با هم برابرند. تفاوت افراد با همدیگر، در پراكندگی ملانین و تراكم ملانین در پوست است.
وی با تاكید بر اینكه تقسیم بندی پوست بر اساس رنگ پوست، از عدد 1 تا 6 صورت می گیرد، افزود: كه به عنوان مثال عدد یك مربوط به نژاد شمال اورپا، اسكاندیناوی و افرادی است كه كك و مك دارند و به این ترتیب اعدا 2 تا 6 می باشد. رنگ پوست با عدد 5 مربوط به مردم جنوب كشور ما است و عدد 6 مربوط به پوست افراد آفریقایی است.
احسانی بیماری برص یا ویتگیلو را معروف ترین بیماری دانست كه یك سفید پوست ایجاد می كند، و ادامه داد: در این بیماری سلولهای ملانوسیت یا سلول های رنگدانه ساز از بین می روند. علت این خودكشی سلولی مشخص نشده است؛ كه البته نمی توان به این افراد توصیه كنیم مدت طولانی مثلا 6-5 ساعت زیر آفتاب قرار بگیرند؛ چرا كه نور آفتاب ممكن است باعث تشدید بیماری در آنها شود و مصرف ضد آفتاب برای این افراد هم توصیه می شود.
** لكه های پوستی كه در اثر سولار ایجاد می شود
وی در پاسخ به این پرسش كه لكه های پوستی قهوه ای به چه علت به وجود می آیند؟، گفت: لكه های پوستی دامنه ی وسعی دارند و زمینه پاتولوژیك همه ی آن ها افزایش رنگدانه پوست است اما با دلایل مختلف مثلاً لكه های پوستی با نام ملاسما؛ این لكه های قهوه ای رنگ پوستی اولین بار در حاملگی مشاهده شدند و به همین علت به آنها ماسك حاملگی هم گفته می شود. وی در ادامه افزود: این لكه ها در آقایان و خانم های ازدواج نكرده كه فرزندی هم به دنیا نیاورده اند دیده می شود. البته لیزر درمانی برای ملاسما توصیه نمی شود؛ چون این عارضه بد به لیزر پاسخ می دهد. علت این لك ها را، به افزایش هورمون نسبت می دهند؛ لكه های قهوه ای رنگ دیگر، به نام كك و مك است كه نور آفتاب آن را تشدید می كند ژنتیك هم در ایجاد آن نقش دارد. وی در ادامه توصیه كرد: این افراد حتما ضد آفتاب استفاده كنند. از كلاه، دستكش و عینك آفتابی هم استفاده كنند. لكه های پوستی قهوه ای رنگ كه با افزایش سن و در پیری ایجاد می شوند.
وی با بیان اینكه لكه های پوستی كه در اثر آفتاب اتفاق می افتد و بالاخره لكه های پوستی كه در اثر سولار ایجاد می شود، گفت: این لكه های قهوه ای رنگ در شانه ها، پشت بدن ایجاد می شود. ناگفته نماند برخی لكه های پوستی قهوه ای در اثر مصرف برخی داروها ایجاد می شود مانند داروهای فلبی، روماتیسمی و اعصاب؛
احسانی در پایان اظهارداشت: بعضی افراد وقتی عطر یا اسپری به پوست می زنند این مسئله باعث حساسیت در پوست می شود و لكه های قهوه ای رنگ در محل ایجاد می شود. پس زمینه ی پاتولوژیك ایجاد لكه های قهوه ای یكی است اما این لكه ها هر كدام با دلایل مختلف ایجاد می شود.