اگر جرمگیری توسط افراد غیرمتخصص انجام شود به مینای دندان آسیب و خش وارد میكند و تجمع میكروبی در محل بیشتر میشود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر مهدی نصیبی ، متخصص سلامت دهان و دندان در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت در پاسخ به این پرسش كه آیا جرم دندان، قابل جدا شدن است؟، گفت: خیر، جرم حجم فیزیكی دارد و با مسواك زدن قابل جداشدن نیست.
وی با بیان اینكه اگر كسی 48 ساعت مسواك نزند، لثه حالت التهاب و قرمز رنگی پیدا میكند، افزود: لثه به طور طبیعی صورتی كمرنگ است و بافت آن به صورت پوست پرتقالی است. التهاب لثه موجب میشود، استخوانی كه دندان را داخل لثه نگه میدارد، شروع به تحلیل رفتن كند. دندان داخل حفره استخوانی لق میشود. در این حالت حتی میتوان دندان را با انبر فشاری از دهان خارج كرد.
نصیری در ادامه توصیه كرد: لذا به افراد توصیه میشود مراقب جرم دندان باشند. این باور غلط است كه جرمگیری به دندان آسیب میرساند، اما جرمگیری فقط باید توسط افراد متخصص و آموزش دیده در این زمینه انجام شود.
وی درباره روشهای مختلف جرمگیری ادامه داد: جرمگیری یا به صورت دستی یا با فشارهای دست دندانپزشك انجام میشود. البته با استفاده از وسایل خاص یا با كمك وسایل الكتریكی با ایجاد نوسانهای اولترا سونیكی جرم را از دندان جدا میكنند. اگر جرمگیری توسط افراد غیرمتخصص انجام شود به مینای دندان آسیب وخش وارد میكند و تجمع میكروبی در محل بیشتر میشود.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش كه آیا برداشتن جرم توسط فرد امكانپذیر است؟، اظهارداشت: خیر. موادی كه در بازار عرضه میشود، موادی هستند كه باعث خراش دندان میشوند. استفاده از مواد زبر و مسواك زبر در طولانیمدت موجب سایش مینای دندان میشود.