یك فوقتخصص خون و سرطان كودكان گفت: مهمترین علامت بیماری هموفیلی، خونریزی است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر آزیتا آذركیوان، فوقتخصص خون و سرطان كودكان، در گفت و گو با برنامه «فراسو» رادیو سلامت با بیان این مطلب گفت: خونریزی معمولا از شش ماهگی خودش را نشان میدهد موقع ختنه كردن نوزاد پسر؛ گاه با ختنه شدن نوزاد هم بیماری مشخص نمیشود و از زمان دو تا شش ماهگی كه كودك چهار دست و پا راه میرود با خونریزی داخلی مفصل آشكار شود
وی در ادامه افزود: بیماری هموفیلی از اختلالات خونریزی دهنده است كه از كمبود فاكتور 8 یا 9 ناشی میشود. از كمبود فاكتور 8 هموفیلی نوع A و از كمبود فاكتور 9 هموفیلی نوع B حاصل میشود.
وی با بیان اینكه ژن فاكتورهای انعقادی روی كروموزوم X قرار دارد.، اظهارداشت: بنابراین هموفیلی صفت وابسته به جنس است. خانمها بیماری را به صورت نهفته دارند و ناقل بیماریاند؛ ولی آقایان بیماری را بروز میدهند؛ زیرا كروموزوم آنهاXYاست و كروموزوم Y نمیتواند كروموزوم X مریض را بپوشاند.
آذر كیوان در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه آیا همه اختلالات خونریزیدهنده در آقایان روی میدهد، تصریح كرد: شایعترین اختلال خونریزیدهنده، بیماری خون ویلبراند است كه یك درصد كل افراد جامعه را در گیر میكند. این بیماری در خانمها، علامتدارتر است. ممكن است دچار هایپر منوره شوند و خونریزیهای قاعدگیشان طولانی شود.
وی در ادامه بیان كرد: كمبود آهن و حتی ریزش مو داشته باشند و به پزشك متخصص پوست مراجعه كنند. بنابراین پزشكان باید این مشكل را مدنظر قرار دهند و تستهای مورد نیاز برای تشخیص بیماری را انجام دهند.
این فوق تخصص خون و سرطان كودكان در توضیح مهمترین علامتهای بیماری هموفیلی اظهارداشت: مهمترین علامت، خونریزی است. خونریزی معمولا از شش ماهگی خودش را نشان میدهد موقع ختنه كردن نوزاد پسر؛ گاه با ختنه شدن نوزاد هم بیماری مشخص نمیشود و از زمان دو تا شش ماهگی كه كودك چهار دست و پا راه میرود با خونریزی داخلی مفصل آشكار شود.