از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

پا برهنه بودن در خانه ممنوع

فراموش نكنید كه یك پا جلو، یك پا عقب، جسم را بكشید، موقع برداشتن جسم از زمین، از ناحیه كمر خم نشوید و در حالی كه یك پا جلو، یك پا عقب باشد، از زانو خم شوید و با فشار زانو، جسم را بلند كنید.

1396/08/08
|
10:46

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر علی پناهی، متخصص طب فیزیكی در گفتگو با برنامه فراسو شبكه رادیویی سلامت با اشاره به رعایت نكات ایمنی هنگام بلند كردن جسم سنگین گفت: باید وزن جسم را در نظر بگیریم. افرادی كه آمادگی جسمانی ندارند، نسبت به كسانی كه آمادگی جسمانی دارند، وزن بسیار كمتری را می‌توانند تحمل كنند. هنگام بلند كردن جسم باید آن را به بدن نزدیك كنیم چراكه هرچه فاصله جسم از بدن بیشتر باشد، فشار بیشتری به بدن وارد می‌شود، همچنین دست‌ها را نكشید تا جسم را بگیرید، چون این حالت آسیب مچ و آرنج را بیشتر می‌كند.
وی با بیان اینكه هر مفصلی، تحمل مشخصی نسبت به وزن اجسام دارد.، افزود: اگر مفصل شما آسیب‌دیده، وزن جسمی را كه قبلا بلند می‌كردید، نصف كنید. بهترین حالت جابه‌جایی اجسام آن است كه آن را بكشید. هل دادن هم گاهی آسیب به دیسك را بیشتر می‌كند. فراموش نكنید كه یك پا جلو، یك پا عقب، جسم را بكشید، موقع برداشتن جسم از زمین، از ناحیه كمر خم نشوید و در حالی كه یك پا جلو، یك پا عقب باشد، از زانو خم شوید و با فشار زانو، جسم را بلند كنید.
این متخصص طب فیزیكی در خصوص تمیز كردن قسمت‌های بالایی كابینت یا دیوار ادامه داد: كاری كه انجام می‌دهید، باید همتراز با بدنتان باشد. هنگامی كه كابینت را تمیز می‌كنید و سر و دستتان بالاست، فشار زیادی را به مفاصل بخصوص مفاصل شانه و گردن وارد می‌كنید. این مساله حتی می‌تواند گردش خون ناحیه مغز را مختل كند و باعث سكته مغزی شود.
وی تصریح كرد: در چنین شرایطی بهتر است بالاتر بروید یا هم تراز قرار بگیرید. گاه یك حركت چرخشی ناگهانی هنگام كار منجر به پارگی دیسك كمری و گردنی می‌شود. بنابراین موقع جابه‌جا شدن یا چرخیدن، فقط با سر یا فقط با گردن نچرخید بلكه با همه بدنتان بچرخید.
پناهی با بیان اینكه اگر فردی هنگام كار دچار آسیب و درد شده، اول باید به مفصل استراحت بدهد، گفت: در 24 تا 48 ساعت اول از كیسه یخ استفاده كنند، عضو آسیب‌دیده را بالاتر قرار دهند و اگر درد و تورم بهبود نیافت،‌ به همكاران طب فیزیكی و توانبخشی مراجعه كنند.
وی در خصوص بستن زانو بند افزود: زانوبند‌ها طیف وسیعی دارند. بعضی زانوبندها نرم هستند و بعضی از آنها دو طرفشان میله دارد. زانوبندهایی كه ساخته می‌شود، هر كدام كارایی خاص خود را دارند و گاهی محدودیت‌هایی در حركت فرد ایجاد می‌كنند. توصیه كلی شاید كار درستی نباشد. در حالت عادی بر حسب این كه مشكل فرد چیست، زانو بند تجویز می‌كنیم.
این متخصص طب فیزیكی در پاسخ به این پرسش كه چرا افراد باید بعد از انجام كارهای خانه، استراحت داشته باشند؟، ادامه داد: همان طور كه می‌دانیم، دیسك‌ها نقش ضربه گیر را دارند و وقتی ما كار خانه انجام می‌دهیم، آب دیسك از دست می‌رود. هنگام استراحت شب، آب داخل این دیسك‌ها جمع می‌شود و در نتیجه فرد بهبود می‌یابد. پس افراد هنگام روز باید آب كافی بنوشند و استراحت داشته باشند، زیرا هنگام استراحت آب از دست رفته جبران می‌شود.
پناهی در خصوص حركت ورزشی برای بیرون‌زدگی دیسك تاكید كرد: به طور كلی نمی‌توان گفت. ابتدا باید افراد ورزش‌هایی را برای تقویت ستون فقرات انجام دهند كه البته با نظر پزشك و اختصاصی باشد.بعد از این ورزش‌ها فرد می‌تواند ورزش‌های آبی ـ عمومی در پارك‌ها انجام دهد.
وی در خصوص مهم بودن عضله چهار سر ران گفت: این عضله روی زانو تاثیر زیادی دارد و ضعف آن درد زانو را تشدید می‌كند. از طرف دیگر، سر دیگر این عضله به لگن متصل می‌شود و اگر این عضله كوتاه شود، باعث كمر درد، زانو درد و دردهای لگنی می‌شود. بنابر این باید عضله را تقویت كنیم و مانع كوتاه شدن آن شویم.
این متخصص طب فیزیكی در پایان در خصوص نوع استفاده كفش یا صندلی خانم‌ها هنگام كار اظهارداشت: نباید پا برهنه راه بروند و این باعث می‌شود ضربه زیادی به كف پا وارد شود. حتما كفش یا صندل مناسب بپوشند. البته همه افراد چه آنهایی كه احساس می‌كنند مشكل دارند و چه آنهایی كه این حس را ندارند، باید از كفی كفش استفاده كنند. كفی باید قوس داشته باشد و متناسب با قوس پای فرد باشد.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی