از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

افزایش شیوع آلرژی در جهان/ آلرژی بیشتر كودكان را درگیر می‌كند

یكی از انواع آلرژی كه سیستم ایمنی برخی افراد نسبت به عوامل محیطی واكنش بیشتری نشان می‌دهد آلرژی‌زاهای خانگی است.

1396/07/18
|
14:14

دكتر صبا عرشی، فوق‌تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه یكی از انواع آلرژی كه سیستم ایمنی برخی افراد نسبت به عوامل محیطی واكنش بیشتری نشان می‌دهد آلرژی‌زاهای خانگی است، گفت: این واكنش‌ها با علائم خاصی همراه است كه ما با انواع حساسیت‌ها از آن نام می‌بریم. زمینه وراثتی در این خصوص نقش دارد و البته عوامل محیطی هم در بروز حساسیت موثر است.
در خصوص علل افزایش شیوع آلرژی در جهان گفت: زایمان به روش سزارین، مصرف شیرخشك یا شیر گاو، تغییر شیوه زندگی و زندگی شهر نشینی و تغذیه از مواد غذایی كارخانه‌ای.
وی با بیان اینكه آلرژی‌های تنفسی ناشی از استنشاق و ورود مواد حساسیت‌زای موجود در هوا كه از بینی تا ریه را می‌تواند در گیر كند، افزود: عوامل استنشاقی به دو دسته تقسیم می‌شود. عوامل فصلی كه در فصل خاص مشكل ایجاد می‌كند كه این عوامل در هوا وجود دارد. عوامل دائمی كه در منزل هستند. آلرژی استنشاقی روی سیستم تنفسی تاثیرگذار است. ضمن این كه روی پوست و مخاط هم اثرگذار است.
عرشی با بیان اینكه آلرژی بیشتر كودكان را درگیر می‌كند، ادامه داد: عوامل آلرژی‌زا داخل منزل عبارتند از: ذرات سوسك، حشره‌ای به نام مایت و گازهای درون منزل مثل سوخت فسیلی، پشم، پر، چوب و... كه در وسایل منزل یافت می‌شود. این موارد در تمام طول سال، فرد را تحریك می‌كند. بویژه در شب‌ها بیشتر وارد دستگاه تنفسی می‌شود.
وی در باره مایت‌ها تصریح كرد: مایت‌ها حشراتی هستند از خانواده كنه. بدن آنها سه دهم میلی‌متر قطر دارد. ذرات بدن و مدفوع آنها وارد هوا و محیط زندگی می‌شود. هر قدر خانه كهنه‌تر و سنتی‌تر باشد غلظت مایت‌ها بیشتر است. این موجودات در قالی، موكت، محیط گرم و مرطوب زندگی می‌كنند و تكثیر می‌شوند.
این فوق‌تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با بیان اینكه سمپاشی عادی روی آنها اثر نمی‌گذارد و باید با رعایت بهداشت محیط می‌توانیم به این هدف برسیم، بیان كرد: . خانه‌ها باید روزانه دو سه ساعت هواگیری شوند. بعلاوه جوشاندن آب نباید در خانه زیاد صورت گیرد؛ زیرا رطوبت داخل منزل را بالا می‌برد. ملحفه‌ها نیز باید هفته‌ای یكبار با ماشین لباسشویی با حرارت 60 درجه سانتی‌گراد شسته شوند و مقابل نور خورشید قرار بگیرند.
وی در پایان با بیان اینكه مایت‌ها با چنگال‌های خود به الیاف می‌چسبند و با شست وشوی عادی با دست از بین نمی‌روند، اظهارداشت: پس نباید به كودكی كه آلرژی دارد، عروسك پشمالو بدهیم، چون مایت‌ها در این عروسك‌ها رشد و تكثیر می‌یابند. سمپاشی سالانه به منظور از بین بردن سوسك‌ها و بستن سوراخ فاضلاب برای وارد نشدن سوسك نیز اهمیت دارد.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی