از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

شیوع آنفلوانزا از نیمه مهر شروع و چند موج دارد

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، بر تزریق واكسن آنفلوانزا در زمان طلایی تاكید كرد.

1402/06/21
|
11:49

پیام طبرسی، با بیان اینكه هر چه به فصل سرما و روزهای سرد سال نزدیك می‌شویم، عفونت‌های تنفسی رو به افزایش می‌گذارد و بیشتر می‌شود، افزود: عفونت‌های تنفسی از یك سرماخوردگی ساده شروع می‌شود ولی می‌تواند به ذات الریه و عفونت شدید دستگاه تنفسی تبدیل شود این در شرایطی است كه بسیاری از این عفونت‌ها قابل پیشگیری خواهند بود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، گفت: اگرچه بیماری ذات الریه یا پنوموكوك واكسن دارد و برای افراد در معرض خطر كمك كننده است ولی هر سال مواردی از شیوع بالا و حتی مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوانزا را نیز شاهد هستیم.

وی با بیان اینكه آنفلوانزا واكسن مؤثر و بسیار كمك كننده دارد و می‌تواند در جلوگیری از مرگ و میر و بستری افراد نقش خوبی داشته باشد، تصریح كرد: تزریق واكسن آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر، سالمندان و افراد بالای 65 سال، افرادی كه بیماری‌های مرتبط با نقص سیستم ایمنی و یا سرطان دارند، همچنین مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی، كلیوی، كبدی، ریوی ضرورت دارد و توصیه می‌شود حتماً در آستانه فصل پاییز و حوالی آغازین روزهای مهر ماه واكسن آنفلوانزا تزریق كنند.

عضو انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران، گفت: تزریق واكسن آنفلوانزا زودتر از این موقع ممكن است ایمنی زایی طولانی تا پایان زمستان برقرار نكند و در صورت تزریق دیر هنگام نیز این امكان وجود دارد ایمنی زایی در بدن فرد، دیرتر از موعد مورد نظر ایجاد شود كه بی فایده است.

طبرسی افزود: معمولاً موج شیوع آنفلوانزا در ایران از اواسط مهر آغاز می‌شود و ممكن است حتی چندین موج دیگر نیز تا پایان سال تكرار شود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: در مورد واكسن آنفلوانزا اگر مردم در اوایل مهر ماه اقدام به تزریق كنند، احتمال كمبود نخواهیم داشت؛ امسال همانند پارسال واكسن ایرانی آنفولانزا نیز در دسترس مردم قرار دارد و توصیه می‌شود كه استفاده كنند.

وی افزود: مطالعات روی واكسن نوتركیب ایرانی انجام شده و اثربخشی لازم وجود داشته و تاییدیه وزارت بهداشت را نیز اخذ كرده است.

طبرسی با بیان اینكه واكسن ایرانی فلوگارد با فناوری نوتركیب تولید شده است، تشریح كرد: در فناوری نوتركیبی اقدام به باز طراحی قطعات مختلف ویروس آنفلوانزا در شرایط خاص می‌شود و سازمان جهانی بهداشت سویه هایی از ویروس آنفلوانزا كه در برخی كشورها طی ماه‌های قبل در چرخش و گردش بوده شناسایی و به تولید كنندگان واكسن معرفی می‌كند، بدین ترتیب سازنده واكسن اقدام به تولید واكسن آنفلوانزا برای مدت پیش رو خواهد كرد؛ یعنی تیپ‌های شایع ویروس آنفلوانزا در كشورهای نیمكره جنوبی كه زمستان را پشت سر گذاشته اند از سوی سازمان جهانی بهداشت به كشورهای سازنده واكسن در نیمكره شمالی اعلام می‌شود.

این استاد بیماری‌های عفونی افزود: نكته دیگر موضوع كووید است، خوشبختانه موارد مثبت نداریم و یا تعداد آن كم است ولی امكان دارد شیوع موج جدیدی از ابتلاء در فصل سرما داشته باشیم كه اگر چه مانند گذشته كشنده و آزار دهنده نیست ولی درصدی از افراد را گرفتار می‌كند به همین خاطر برای آنان كه تا كنون موفق به انجام واكسیناسیون نشده و یا دوز لازم را تكرار نكرده اند، توصیه می‌شود واكسیناسیون را تكمیل كنند.

طبرسی در پایان گفت: البته اگر فردی واكسن كووید را تزریق كرده و بیماری زمینه‌ای نیز ندارد، لزومی به تكرار واكسیناسیون كووید نیست؛ ولی به افرادی كه بیماری‌های زمینه‌ای دارند و در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های عفونی دستگاه تنفس هستند، توصیه می‌شود نكات بهداشتی، پیشگیری و استفاده از ماسك را جدی بگیرند.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی