یك مطالعه جدید نشان می دهد كه نرخ سرطان در افراد زیر 50 سال در حال افزایش است.
بر اساس یك مطالعه جدید، میزان سرطانهای دستگاه گوارش در افراد زیر 50 سال در حال افزایش است.
در حالی كه سرطان زودرس در حال افزایش است، نرخ سرطان در افراد بالای 50 سال در حال كاهش است.
محققان میگویند افزایش بروز سرطان در میان افراد زیر 50 سال را میتوان به عوامل مختلفی نسبت داد.
سرطانهای دستگاه گوارش از شایعترین انواع سرطانهای زودرس است كه در افراد زیر 50 سال رخ میدهد.
انواع سرطان عبارتند از:
سرطان روده بزرگ
سرطان ركتوم
سرطان معده
سرطان پانكراس (لوزالمعده)
از آنجایی كه افراد جوان تا اواسط 40 سالگی به طور معمول از لحاظ بسیاری از سرطانها غربالگری نمیشوند، بسیاری از موارد در مراحل بعدی و تهاجمیتر تشخیص داده میشوند.
«آنتون بیلچیك»، انكولوژیست جراحی، و مدیر برنامه دستگاه گوارش و كبد صفراوی در مؤسسه سرطان سنت جان در سانتا مونیكا كالیفرنیا، میگوید: «نتایج كاملاً نگران كننده هستند زیرا نه تنها سرطان كولوركتال (روده بزرگ) در بین جوانان در حال افزایش است بلكه برخی از سرطانهای كمتر شایع دستگاه گوارش مانند سرطان مجرای صفراوی و سرطان پانكراس با سرعت بیشتری در حال افزایش است.»
برای اندازه گیری میزان بروز انواع مختلف سرطان در افراد زیر 50 سال، محققان دادههای سلامتی 562145 فرد مبتلا به سرطان زودرس بین سالهای 2010 تا 2019 را بررسی كردند.
این تیم دریافت در حالی كه میزان سرطان در افراد بالای 50 سال كاهش یافته است، سرطان در افراد زیر 50 سال افزایش یافته است، به ویژه در بین افراد بین 30 تا 39 سال.
در حالی كه سرطان سینه شایعترین نوع سرطان تشخیص داده شده در سال 2019 بود، سرطانهای دستگاه گوارش- مانند سرطان معده، كولون، ركتوم و لوزالمعده- در آن سال با سریعترین نرخ رشد مواجه بودند.
بیلچیك گفت: «این سرطانها بسیار تهاجمی هستند و پیامد بدتری نسبت به سرطان كولوركتال دارند.»
محققان شاهد افزایش 8 درصدی موارد سرطان پستان با شروع زودرس بین سالهای 2010 تا 2019 بودند.
افزایش در بروز سرطانهای دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی زنان نیز ثبت شد.
سرطان زودرس در زنان 4.4 درصد افزایش و در مردان 5 درصد كاهش داشته كه محققان دلیل آن را افزایش سریع سرطانهای سینه و رحم میدانند.
چاقی، رژیم غذایی ضعیف و مملو از قندهای تصفیه شده، میتواند باعث التهاب مزمن در دستگاه گوارش و افزایش حساسیت به سرطان شود.
عوامل دیگری كه ممكن است خطر سرطان را افزایش دهند عبارتند از:
• قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی (به عنوان مثال، دود و بنزین)
• قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سرطان زا
• الگوهای خواب
• كاهش فعالیت بدنی
مطالعهای كه در سال 2018 منتشر شد نشان داد كه كم تحركی بیشتر با افزایش خطر ابتلاء به سرطان كولوركتال در جوانی مرتبط است.
عوامل ژنتیكی نیز ممكن است منجر به سرطان شود.