یك مطالعه جدید نشان می دهد كه خوردن ماهی یا مكمل های حاوی اسیدهای چرب اُمگا 3 از سلامت ریه حفاظت می كند.
«پاتریشیا كاسانو»، مدیر بخش علوم تغذیه در دانشگاه كرنل و یكی از نویسندگان این مقاله، گفت: «ما چیزهای زیادی در مورد نقش رژیم غذایی در سرطان و بیماریهای قلبی عروقی میدانیم، اما نقش رژیم غذایی در بیماری مزمن ریوی كمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.»
كاسانو گفت: «این مطالعه به شواهد فزاینده ای اضافه میكند كه اسیدهای چرب امگا 3، كه بخشی از یك رژیم غذایی سالم هستند، ممكن است برای سلامت ریه نیز مهم باشند.»
مطالعات گذشته نشان داده است كه اسیدهای چرب امگا 3 ممكن است به حفظ سلامت ریهها به دلیل اثر ضد التهابی ثابت شده شأن كمك كند.
برای درك بهتر این موضوع، محققان یك مطالعه دو قسمتی را انجام دادند.
بخش اول یك مطالعه شامل بیش از 15000 آمریكایی از مطالعه انستیتوی ملی قلب، ریه و خون بود. این مجموعه بزرگ به محققان كمك میكند تا عوامل تعیین كننده خطر شخصی برای بیماری مزمن ریوی، مانند آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه را بررسی كنند.
شركت كنندگان در زمان شروع مطالعه عموماً سالم و بدون شواهدی از بیماری مزمن ریوی بودند. محققان شركت كنندگان را به طور متوسط هفت سال دنبال كردند.
این مطالعه نشان داد كه سطوح بالاتر اسیدهای چرب امگا 3 در خون با كاهش سرعت كاهش عملكرد ریه مرتبط است. قویترین پیوندها در اسید دوكوزاهگزانوئیك (DHA) مشاهده شد كه میتوان آن را در ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین یافت.
بخش دوم این تحقیق شامل تجزیه و تحلیل دادههای ژنتیكی از مطالعه بیش از 500000 بیمار اروپایی از بریتانیا بود. محققان برخی از نشانگرهای ژنتیكی در خون به عنوان معیار غیرمستقیم سطح اسید چرب امگا 3 در رژیم غذایی بررسی كردند. هدف این بود كه ببینیم چگونه آنها با سلامت ریه ارتباط دارند.
تحقیق نشان داد كه سطوح بالاتر اسیدهای چرب امگا 3، از جمله DHA، با عملكرد بهتر ریه مرتبط است.
دستورالعملهای غذایی فعلی وزارت كشاورزی آمریكا توصیه میكند كه مردم حداقل دو وعده ماهی در هفته بخورند. سایر منابع اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از آجیل و دانهها، روغنهای گیاهی، غذاهای غنی شده و مكملهای غذایی.