معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: در صورت ابتلاء به بیماری وبا باید سریع به پزشك مراجعه كرد.
محمدرضا سهرابی با اشاره به این كه بیماری وبا از جمله بیماریهای بسیار مسری، منتقله از راه آب و مواد غذایی است، گفت: ایران یكی از موفقترین نظامهای مراقبت، كنترل و پیشگیری بیماری وبا را دارد.
وی افزود: علیرغم پیشرفتهای زیاد در حوزه بهداشت، هر ساله مواردی از بیماری وبا در كشور بروز میكند كه با اقدامات به موقع كادر بهداشتی درمانی از گسترش و پیامدهای ناگوار آن پیشگیری میشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان این كه بیماری وبا از جمله بیماریهای اسهالی است، گفت: وبا بیماری است كه قدمت آن به سالهای دور بر می گردد و تا به امروز علت بروز بسیاری از همهگیریهاست.
وی، از شناسایی زودرس، درمان و در نتیجه كاهش مرگ و میر ناشی از وبا در كشور خبر داد و تاكید كرد: هر سال با گرم شدن هوا شرایط برای رشد میكروب این بیماری در محیط فراهم و زمینه بیمار شدن افراد فراهم میشود.
وی با اشاره به راههای انتقال وبا، افزود: میكروب وبا از طریق مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده، سرایت میكند. همچنین در مواردی از طریق عدم رعایت بهداشت فردی انتقال انسان به انسان نیز ممكن است.
به گفته سهرابی، از آن جا كه آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع مهمترین راه ورود میكروب به بدن انسان است باید در پیشگیری از بیماری نهایت دقت را داشت.
وی به علامتهای ابتلاء به وبا اشاره كرد و افزود: اسهال حاد آبكی و ناگهانی، عطش فراوان، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، احساس پُری و غرغر شكم، گرفتگی ساق پا و فقدان دل درد و دل پیچه از نشانههای ابتلاء به بیماری وبا است. در صورت مشاهده علامتهای مذكور باید در اسرع وقت به مراكز بهداشتی و درمانی مراجعه كرد؛ چرا كه تاخیر در روند درمان میتواند تهدید جدی برای جان بیمار باشد.
سهرابی شستو شوی با دقت سبزی، صیفی و میوهجات (پاكسازی، انگل زدایی، گند زدایی، شستوشو و آبكشی)، شستن دستها پیش از صرف غذا، عدم استفاده از آبهای سطحی برای مصرف خوراكی و یا شستوشوی ظروف و همچنین شنا نكردن در آبهای آلوده را از مهمترین اقدامات در پیشگیری از بیماری وبا عنوان كرد.
وی توصیه كرد: از خرید و مصرف مواد غذایی تهیه شده توسط فروشندگان دورهگرد خودداری و در مراكزی كه به رعایت اصول بهداشتی آن اطمینان ندارید، پرهیز كنید.