متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی نسبت به خطر شیوع گسترده روتاویروس بویژه در كودكان و نوزادان هشدار داد.
دكتر افشین منیری با بیان اینكه روتاویروس، ویروسی مسری است كه موجب اسهال، استفراغ، دل درد و تب میشود ادامه داد: نشانههای ابتلا به این ویروس دو روز پس از قرار گرفتن فرد در معرض ویروس آغاز میشود.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افزود: استفراغ و اسهال ناشی از ویروس كه بیشتر در نوزادان و كودكان دیده میشود، ممكن است بین 3 تا 8 روز طول بكشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی گفت: بیاشتهایی و كم آبی بدن كه به دنبال ابتلا به روتاویروس بروز میكند در نوزادان و كودكان میتواند خطرناك باشد.
دكتر منیری با اشاره به اینكه كم آبی بدن شامل كاهش ادرار، خشكی دهان و گلو، احساس سرگیجه هنگام ایستادن، گریه با اشك كم یا بدون اشك و خواب آلودگی غیرعادی است، مراجعه فوری به پزشك متخصص در صورت بروز این نشانهها را مورد تأكید قرار داد.
انتقال روتاویروس
دكتر منیری با تأكید بر اینكه اغلب افرادیكه با بیماران مبتلا به روتاویروس در تماس نزدیك هستند به این بیماری ویروسی مبتلا میشوند، گفت: اگر ذرات روتاویروس وارد دهان شود، درگیر این بیماری خواهید شد، مبتلایان به روتاویروس این ویروس را همراه با مدفوع خود دفع میكنند، در این صورت ویروس وارد محیط میشود و دیگران را نیز آلوده میكند.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افزود: واكسیناسیون روتاویروس بهترین روش برای محافظت از كودك در برابر این بیماری است.
روش درمان روتاویروس چیست؟
دكتر منیری با بیان اینكه داروی خاصی برای درمان روتاویروس مشخص نشده است ادامه داد: پزشكان برای تسكین علامتهای مربوط به آن داروهایی را تجویز میكنند، ولی از آنجایی كه روتاویروس باعث بروز استفراغ و اسهال شدید میشود، فرد مبتلا كم آبی بدن را تجربه میكند؛ بنابراین بهترین روش برای محافظت در برابر كم آبی، نوشیدن مایعات فراوان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی با بیان اینكه در بسیاری از كشورهای دنیا واكسن علیه این ویروس وجود دارد، ادامه داد: در ایران واكسیناسیون عمومی علیه روتاویروس هنوز انجام نشده است، ولی در عین حال خانوادهها میتوانند به صورت آزاد این واكسن را برای كودكان تزریق كنند، واكسن ROTARIX دو دُز بوده و در دو و چهار ماهگی تزریق میشود.
دكتر منیری نسبت به افزایش موارد ابتلا به روتاویروس هشدار داد و تأكید كرد: در صورت مشاهده علامتهای ابتلا به این ویروس بویژه در كودكان به پزشك مراجعه و از خوددرمانی پرهیز كنید.