یك متخصص دندانپزشكی كودكان با اشاره به عواملی كه باعث دندان قروچه میشود، گفت: برخی معتقدند كه پراكسیس ممكن است واكنشی در تداخلات دندانها و حتی یك ترمیم یا بلند بودن سطح دندان باشد كه موجب تحریك و در نتیجه دندان قروچه میشود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، غلامحسین رمضانی، متخصص دندانپزشكی كودكان در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه پراكسیس، دندان قروچه یا سایش دندانها عبارت است از سایش یا به هم زدن غیرطبیعی دندانها كه معمولا در خواب انجام میشود، گفت: برخی كودكان و حتی بزرگسالان در هنگام بیداری نیز این عمل را انجام میدهند.
وی در ادامه به عواملی كه باعث دندان قروچه میشود نیز اشاره و بیان كرد: بعضی مواقع، عوامل موضعی دخیل هستند. برخی معتقدند كه پراكسیس ممكن است واكنشی در تداخلات دندانها و حتی یك ترمیم یا بلند بودن سطح دندان باشد كه موجب تحریك و در نتیجه دندان قروچه میشود.
این متخصص دندانپزشكی كودكان ادامه داد: بعضی عوامل سیستمیك نیز مطرح هستند؛ مانند انگلهای رودهای، كمبود تغذیه و آلرژی، اختلالات اندوكرایم یا غدد مترشح درون ریز كه میتوانند عوامل دندان قروچه باشند.
وی تصریح كرد: بعضی عوامل روحی و روانی نیز برای این مشكل مطرح شده كه نوع پیچیدهای است و باید مورد نظر قرار گیرد كه معمولا آسیبهایی ایجاد میكند؛ مخصوصا بعد از خواب ممكن است فرد دچار خستگی در مفصل گیجگاهی شود و عضلات صورت درد كند و حساسیتهایی در دندانها ممكن است ایجاد شده باشد.
این متخصص دندانپزشكی كودكان با اشاره به اینكه برای درمان این عادت باید عوامل سیستمیك را حذف و به پزشك مراجعه كرد، اظهار كرد: پیش از هر اقدامی نخست باید دندانها را بررسی كنیم كه اگر مشكلی داشت آنها را ترمیم و اگر همه راهها انجام شد و باز به نتیجه نرسیدیم میتوانیم از وسیلهای به نام نایت گارد یا مودكارد استفاده كنیم كه توسط دندانپزشك ساخته میشود. استفاده از این وسیله برای این است كه از عوارض سایش جلوگیری شود.